Еврофили пристају на све осим на забрану пушења

Пише Павле Ћосић

Београд, Брисел, Крушевац, Приштина, 11. април 2012. године (Бе92) – Уједињене организације, друштва, странке и њихове подружнице на јуче одржаном састанку у Крушевцу, донеле су закључак да све може, али да забрана пушења у Србији не долази у обзир.

 

То је једини услов који проевропске организације постављају Европској унији у замену за све што се од Србије тражи.
У саопштењу које су издале све или скоро све организације проевропске и проамеричке оријентације, наглашава се да ће Србија без икаквих компромиса и подилажења пристати на свакакве услове, али не и на забрану пушења на јавним местима, што су доказала истраживања јавног мњења. Због тога, од Европе се тражи само један једини уступак:  „Дозволите нам пушење у кафанама, кафићима, ресторанима, дискотекама, на сплавовима, у клубовима и осталим местима јавног окупљања, а ми ћемо у замену за то увести забрану производње кајмака, младог сира, сјеничког сира, ужичке пршуте, конкурентских овчијих и козијих сирева са сертификатом, а свакако ћемо порадити и на уклањању конкуренције на нивоу воћа и поврћа који стижу из Србије, а у корист Француске, Немачке, Италије и Шпаније“, наводи се у саопштену Покрета за Европску Србију који уједињује све странке које се залажу за улазак Србије у ЕУ.
Неке странке, као што су ЛДП, СПО и СДУ, ишле су и корак даље, обећавши Европској унији да ће на територији Србије, уколико дођу на власт, престати свака пољопривредна производња како се не би догодило да закулисним каналима роба доспе у Русију и Кину.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *