Priština priznala Tadića

Piše Pavle Ćosić

Priština, 28. februara 2012. godine (Be92) – Posle uspešnih pregovora u Briselu, gde su se Beograd i Priština dogovorili tako da niko ne bude zadovoljan i da svi budu zadovoljni, zvanična Priština je rešila da u to ime prizna predsednika Republike Srbije Borisa Tadića kao čoveka.

 

Edita Tahiri, šef Pregovaračkog tima Prištine, rekla je da je ovo maksimalni ustupak koji vlada Kosova može da pruži Srbiji u ovom trenutku, pošto će se zvezdica u kojoj se spominje Rezolucija 1244 do proleća ionako otopiti kao pahuljica.
Predsednik Tadić izjavio je da je optimista u vezi sa pitanjem politike „I Kosovo i Evropa“, naročito zato što mu je od strane prištinskih vlasti uručeno ovo priznanje. Time je, kako je rekao, postignut veliki pomak u dijalogu, čime će zasigurno biti zadovoljna i Nemačka, ali je dodao da će za status članstva u EU Beograd morati da prizna Hašima Tačija.

2 komentara

  1. Da li postoji CRVENA LINIJA, poslije koje jedan NAROD, zajedno sa OPOZICIJOM (ukoliko je ima), i INTELEKTUALCIMA,( ukoliko oni drze do casti i obraza)izlaze svi zajedno na ULICE, ISPRED SKUPSTINE,…… da pokazu sta misle o predsjednikovim i
    VLADINIM “dostignucima”.BORIS TADIC je toliko puta “izgazio” tu CRVENU LINIJU da ona vise STVARNO NE POSTOJI!, i tIme se stvara jedan novi put, koji vodi prvo u rastakanju DRZAVE I NACIJE do potpunog NESTANKA.

  2. Odmah ima ga poklanjamo!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *