Приштина признала Тадића

Пише Павле Ћосић

Приштина, 28. фебруара 2012. године (Бе92) – После успешних преговора у Бриселу, где су се Београд и Приштина договорили тако да нико не буде задовољан и да сви буду задовољни, званична Приштина је решила да у то име призна председника Републике Србије Бориса Тадића као човека.

 

Едита Тахири, шеф Преговарачког тима Приштине, рекла је да је ово максимални уступак који влада Косова може да пружи Србији у овом тренутку, пошто ће се звездица у којој се спомиње Резолуција 1244 до пролећа ионако отопити као пахуљица.
Председник Тадић изјавио је да је оптимиста у вези са питањем политике „И Косово и Европа“, нарочито зато што му је од стране приштинских власти уручено ово признање. Тиме је, како је рекао, постигнут велики помак у дијалогу, чиме ће засигурно бити задовољна и Немачка, али је додао да ће за статус чланства у ЕУ Београд морати да призна Хашима Тачија.

2 коментара

  1. Da li postoji CRVENA LINIJA, poslije koje jedan NAROD, zajedno sa OPOZICIJOM (ukoliko je ima), i INTELEKTUALCIMA,( ukoliko oni drze do casti i obraza)izlaze svi zajedno na ULICE, ISPRED SKUPSTINE,…… da pokazu sta misle o predsjednikovim i
    VLADINIM “dostignucima”.BORIS TADIC je toliko puta “izgazio” tu CRVENU LINIJU da ona vise STVARNO NE POSTOJI!, i tIme se stvara jedan novi put, koji vodi prvo u rastakanju DRZAVE I NACIJE do potpunog NESTANKA.

  2. Odmah ima ga poklanjamo!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *