„Obraz“ se kolektivno učlanjuje u „Preokret“

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 14. mart 2012. godine (Be92) – Otačastveni pokret „Obraz“ odlučio je na današnjoj tajnoj sednici da pristupi pokretu „Preokret“, iz razloga koji su, kako je rečeno, svima poznati

Naime, i jedna, i druga organizacija imaju otpor prema nacionalnim manjinama „nižeg ranga“, kao što su Romi, Arapi (LDP ih naziva čak i kanibalima, na čemu im „Obraz“ daje posebno priznanje), Albanci, i pri tom „Obraz“ ulaže veliko divljenje „Preokretu“ zato što je u svoje članstvo uključio SPO na čelu sa Vukom Draškovićem, koji je svojevremeno opravdano pretio da će svim muslimanima u Sandžaku odsecati desnu ruku ukoliko neko ponese muslimansku umesto srpske zastave na tom geografskom području. Naročito prilikom svadbe.
U tom smislu, navodi se dalje u saopštenju „Obraza“, nije nimalo čudno što pristupamo ekstremno desničarskoj organizaciji, jer i mi sami njoj pripadamo. Slažemo se da u Srbiji nema konsenzusa u vezi sa pitanjem Kosova.
Lideri „Obraza“, LDP-a i SPO-a, Mladen Obradović, Čedomir Jovanović i Vuk Drašković potpisali su ovim, kako se izrazio Drašković, Trojni pakt, koji će zahvaljujući primamljivoj šarenolikosti koalicije privući veliki broj birača. Broj članova toliko je velik da je dovoljno da svaki član glasa za njih, pa da osvoje većinu u Skupštini. Govoreći o postizbornim koalicijama, Mladen Obradović je istakao da je SPS prvi mogući partner, jer bi se na taj način smanjila represija nad njihovim članovima, budući da je Ivica Dačić već viđen za drugi mandat ministra unutrašnjih poslova. Ni činjenica da među svojim aktivistima ima homoseksualce, više nije prepreka posle priznanja nekoliko istaknutih članova „Obraza“ da su pripadnici gej populacije.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *