„Образ“ се колективно учлањује у „Преокрет“

Пише Павле Ћосић

Београд, 14. март 2012. године (Бе92) – Отачаствени покрет „Образ“ одлучио је на данашњој тајној седници да приступи покрету „Преокрет“, из разлога који су, како је речено, свима познати

Наиме, и једна, и друга организација имају отпор према националним мањинама „нижег ранга“, као што су Роми, Арапи (ЛДП их назива чак и канибалима, на чему им „Образ“ даје посебно признање), Албанци, и при том „Образ“ улаже велико дивљење „Преокрету“ зато што је у своје чланство укључио СПО на челу са Вуком Драшковићем, који је својевремено оправдано претио да ће свим муслиманима у Санџаку одсецати десну руку уколико неко понесе муслиманску уместо српске заставе на том географском подручју. Нарочито приликом свадбе.
У том смислу, наводи се даље у саопштењу „Образа“, није нимало чудно што приступамо екстремно десничарској организацији, јер и ми сами њој припадамо. Слажемо се да у Србији нема консензуса у вези са питањем Косова.
Лидери „Образа“, ЛДП-а и СПО-а, Младен Обрадовић, Чедомир Јовановић и Вук Драшковић потписали су овим, како се изразио Драшковић, Тројни пакт, који ће захваљујући примамљивој шареноликости коалиције привући велики број бирача. Број чланова толико је велик да је довољно да сваки члан гласа за њих, па да освоје већину у Скупштини. Говорећи о постизборним коалицијама, Младен Обрадовић је истакао да је СПС први могући партнер, јер би се на тај начин смањила репресија над њиховим члановима, будући да је Ивица Дачић већ виђен за други мандат министра унутрашњих послова. Ни чињеница да међу својим активистима има хомосексуалце, више није препрека после признања неколико истакнутих чланова „Образа“ да су припадници геј популације.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *