Nezavisni istraživač na tragu otkrića da u Srbiji postoji više od dve stranke

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 20. mart 2012. godine (Be92) – Milenko Pećanac, nezavisni politički istraživač, otkrio je postojanje još jedne, a možda čak i dve ili više stranki koje postoje u Srbiji i koje će po svoj prilici da učestvuju u narednim izborima.
Naime, kako gotovo svi mediji izveštavaju, na predstojećim izborima učestvovaće samo Demokratska stranka sa svojim satelitima i Srpska napredna stranka sa svojim satelitima. Međutim, prema tvrdnjama Pećanca koji je vodio dvomesečno istraživanje s timom od dvadeset saradnika, izgleda da postoje indicije da su se za ove izbore prijavile još neke stranke. Pećanac nije mogao da otkrije o kojim se strankama radi i kakvi su njihovi programi, jer istraživanje nije završeno i samim tim nije sasvim dokazano.
Ujedno, Pećanac je pozvao potencijalne stranke da se jave njegovom istraživačkom timu ukoliko zaista postoje i dodao: „Postoje ozbiljne indicije o postojanju još jedne ili više stranaka u Srbiji koje nameravaju da učestvuju na izborima, ali do preciznih podataka ne možemo da dođemo zbog nemogućnosti ulaska u državne institucije. Govore nam da nemamo pristup informacijama jer to nije po Zakonu“. Isto tako, Pećanac je nagovestio da ove stranke mogućno imaju i svoje biračko telo, te da je po nekim nezavisnim istraživanjima javnog mnjenja ispalo da dve stranke nemaju stopostotnu podršku u biračkom telu Srbije.
Bilo kako bilo, naglasio je Pećanac, radi se o stranki ili strankama za koje se veruje da postoje i da imaju programe i stavove različite od ovih za koje smo dosad znali.
Vlasnici i direktori najvećih medijskih kuća, uključujući nacionalnu televiziju „RTS“, odmah su demantovali ove pretpostavke, podvukavši da bi njihove medijske kuće sasvim sigurno znale za njihova saopštenja, te da bi ih objavili u svojim medijima.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *