Независни истраживач на трагу открића да у Србији постоји више од две странке

Пише Павле Ћосић

Београд, 20. март 2012. године (Бе92) – Миленко Пећанац, независни политички истраживач, открио је постојање још једне, а можда чак и две или више странки које постоје у Србији и које ће по свој прилици да учествују у наредним изборима.
Наиме, како готово сви медији извештавају, на предстојећим изборима учествоваће само Демократска странка са својим сателитима и Српска напредна странка са својим сателитима. Међутим, према тврдњама Пећанца који је водио двомесечно истраживање с тимом од двадесет сарадника, изгледа да постоје индиције да су се за ове изборе пријавиле још неке странке. Пећанац није могао да открије о којим се странкама ради и какви су њихови програми, јер истраживање није завршено и самим тим није сасвим доказано.
Уједно, Пећанац је позвао потенцијалне странке да се јаве његовом истраживачком тиму уколико заиста постоје и додао: „Постоје озбиљне индиције о постојању још једне или више странака у Србији које намеравају да учествују на изборима, али до прецизних података не можемо да дођемо због немогућности уласка у државне институције. Говоре нам да немамо приступ информацијама јер то није по Закону“. Исто тако, Пећанац је наговестио да ове странке могућно имају и своје бирачко тело, те да је по неким независним истраживањима јавног мњења испало да две странке немају стопостотну подршку у бирачком телу Србије.
Било како било, нагласио је Пећанац, ради се о странки или странкама за које се верује да постоје и да имају програме и ставове различите од ових за које смо досад знали.
Власници и директори највећих медијских кућа, укључујући националну телевизију „РТС“, одмах су демантовали ове претпоставке, подвукавши да би њихове медијске куће сасвим сигурно знале за њихова саопштења, те да би их објавили у својим медијима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *