Korupcija i smrtnost se pred izbore privremeno ukidaju

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 27. marta 2012. godine (Be92) – Na zatvorenoj sednici Demokratske stranke održanoj juče u Krunskoj ulici, na kojoj su prisustvovali najveći predstavnici i promoteri stranke, odlučeno je da od 10. aprila, pa sve do 6. maja, kada su zakazani izbori u Srbiji, opadnu smrtnost i korupcija.

 

Demokrate su odlučile da zahvaljujući polugama vlasti poboljšaju na kratko stanje u zdravstvu snažnom „finansijskom injekcijom“, iznajmljivanjem najsavremenije medicinske opreme i lekova, i jednokratnim povećanjem plata zdravstvenim radnicima za 150 odsto. Time bi, po računici stratega demokratske stranke, u aprilu i početkom maja u Srbiji umrlo oko 70 odsto manje ljudi nego što je to inače slučaj.
Istovremeno, budući da je vlast izložena neprestanoj kritici zbog korupcije, naloženo je svim članovima stranke, kao i zaposlenima u državnom sektoru da se uzdrže od primanja mita makar za ovo kratko vreme. Ovo se odnosi i na transakcije privatnih preduzeća, čiji su vlasnici ujedno i narodni poslanici ili ministri u Vladi Srbije.
Kako saznaje naš list, na listi predloga koji za cilj imaju promovisanje vladajućih stranaka, nalazi se i predlog da đubretari u tom periodu relativno redovno odnose smeće, narodne kuhinje dobiju hranu, policajci ne tuku građane, saobraćajci ne naplaćuju kazne bez razloga, „Elektrodistribucija“ ne naplaćuje struju prekomerno, „Parking-servis“ obustavi dvostruko naplaćivanje svakog parking-mesta i da Grad Beograd ne donosi smešne zakone. Ipak, i pored inicijative za smanjenje akciza i poreza za gorivo, izvesno je da do toga neće doći, jer je to glavni izvor finansiranja same predizborne kampanje.

Jedan komentar

  1. Koliko ja razumem, ovo su izmišljene vesti, ali ništa u svemu ovome nema izmišljenoga. Tadić čak u svojoj oficijelnoj kampanji koja je koštala sve naše račune za struju i gorivo bez uvijanja kaže da kad uđemo u EU nećemo ništa više svoje imati.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *