Корупција и смртност се пред изборе привремено укидају

Пише Павле Ћосић

Београд, 27. марта 2012. године (Бе92) – На затвореној седници Демократске странке одржаној јуче у Крунској улици, на којој су присуствовали највећи представници и промотери странке, одлучено је да од 10. априла, па све до 6. маја, када су заказани избори у Србији, опадну смртност и корупција.

 

Демократе су одлучиле да захваљујући полугама власти побољшају на кратко стање у здравству снажном „финансијском инјекцијом“, изнајмљивањем најсавременије медицинске опреме и лекова, и једнократним повећањем плата здравственим радницима за 150 одсто. Тиме би, по рачуници стратега демократске странке, у априлу и почетком маја у Србији умрло око 70 одсто мање људи него што је то иначе случај.
Истовремено, будући да је власт изложена непрестаној критици због корупције, наложено је свим члановима странке, као и запосленима у државном сектору да се уздрже од примања мита макар за ово кратко време. Ово се односи и на трансакције приватних предузећа, чији су власници уједно и народни посланици или министри у Влади Србије.
Како сазнаје наш лист, на листи предлога који за циљ имају промовисање владајућих странака, налази се и предлог да ђубретари у том периоду релативно редовно односе смеће, народне кухиње добију храну, полицајци не туку грађане, саобраћајци не наплаћују казне без разлога, „Електродистрибуција“ не наплаћује струју прекомерно, „Паркинг-сервис“ обустави двоструко наплаћивање сваког паркинг-места и да Град Београд не доноси смешне законе. Ипак, и поред иницијативе за смањење акциза и пореза за гориво, извесно је да до тога неће доћи, јер је то главни извор финансирања саме предизборне кампање.

Један коментар

  1. Koliko ja razumem, ovo su izmišljene vesti, ali ništa u svemu ovome nema izmišljenoga. Tadić čak u svojoj oficijelnoj kampanji koja je koštala sve naše račune za struju i gorivo bez uvijanja kaže da kad uđemo u EU nećemo ništa više svoje imati.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *