Vlada Srbije na SMS sednici odlučila da skupštinski restoran počne da radi kućnu dostavu

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 2. februar 2012. godine – Kako javljaju beogradski mediji, danas je održana prva SMS sednica Vlade Srbije u kojoj je zbog vanredne situacije na svim nivoima doneseno nekoliko paketa u cilju mera štednje. Za početak, ušteda je već sama ideja ministarke pravde Snežane Malović da se ubuduće održavaju SMS sednice, jer se pokazalo da su pojedini ministri posle telefonskih dobijali prevelike račune. Ovako sa službenih telefona sednica ih košta znatno jeftinije. Zapravo besplatno.

 

Takođe, na predlog ministra prosvete Žarka Obradovića, odlučeno je da se zatvore sve škole i fakulteti kako bi se uštedelo na grejanju, a ni poslanici više neće morati da dolaze u Skupštinu iz istih razloga. Izuzetak predstavlja jedino čuveni skupštinski restoran koji će nastaviti da radi, ali samo kuhinja koja će ubuduće poslanicima hranu dostavljati na kućnu adresu. Ministar Dačić istakao je da nema potrebe da se kuhinja greje jer će stalno biti uključeni šporeti, a da će za kućnu dostavu, takođe u svrhu štednje, biti zadužen skupštinski ljuštilac krompira Dušan Korać koji poseduje dozvolu B kategorije i automobil marke „fijat punto“, a pre nego što se zaposlio u restoranu već je radio na kućnoj dostavi, i to u Njujorku. Protiv ove odluke bili su jedino poslanici LDP-a, zato što, po rečima Nenada Prokića, skupštinski restoran nije dovoljno urban.
Iz razloga štednje biće zatvorene i sve fabrike i proizvodnja će biti redukovana na nulu.
Na istoj sednici je odlučeno da se iz medija izbaci upotreba reči –sneg, i uvede obavezna upotreba termina „snežne padavine“ i „snežni pokrivač“. Ovaj predlog je takođe došao od Snežane Malović koja je istakla da to nije samo ekonomičnije nego i poetičnije. Protiv ove odluke nije bio niko.
SMS sednice Skupštine ubuduće će biti prenošene preko „Fejsbuka“.

Jedan komentar

  1. Dostava hrane i za kućne ljubimdžce?
    A nenarodni, odnosno partijski predstavnici baš su mi podrigli, pa bi u njihovom interesu trebalo unkinuti inače hranu po bagatlnim cijenma. Pošto je riječ o vladi socijalne pravde, neka restoran bude, privrenmena nariodna skupština, jer se nalazi u Narodnom domu.

    Pozdrav poetesim ako več nije uspješan pravnik. Baš midade ideju da za laku noć uspavljujem djecu navarijacije njenih genijalnih ministarskih razmišljanja.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *