Влада Србије на СМС седници одлучила да скупштински ресторан почне да ради кућну доставу

Пише Павле Ћосић

Београд, 2. фебруар 2012. године – Како јављају београдски медији, данас је одржана прва СМС седница Владе Србије у којој је због ванредне ситуације на свим нивоима донесено неколико пакета у циљу мера штедње. За почетак, уштеда је већ сама идеја министарке правде Снежане Маловић да се убудуће одржавају СМС седнице, јер се показало да су поједини министри после телефонских добијали превелике рачуне. Овако са службених телефона седница их кошта знатно јефтиније. Заправо бесплатно.

 

Такође, на предлог министра просвете Жарка Обрадовића, одлучено је да се затворе све школе и факултети како би се уштедело на грејању, а ни посланици више неће морати да долазе у Скупштину из истих разлога. Изузетак представља једино чувени скупштински ресторан који ће наставити да ради, али само кухиња која ће убудуће посланицима храну достављати на кућну адресу. Министар Дачић истакао је да нема потребе да се кухиња греје јер ће стално бити укључени шпорети, а да ће за кућну доставу, такође у сврху штедње, бити задужен скупштински љуштилац кромпира Душан Кораћ који поседује дозволу Б категорије и аутомобил марке „фијат пунто“, а пре него што се запослио у ресторану већ је радио на кућној достави, и то у Њујорку. Против ове одлуке били су једино посланици ЛДП-а, зато што, по речима Ненада Прокића, скупштински ресторан није довољно урбан.
Из разлога штедње биће затворене и све фабрике и производња ће бити редукована на нулу.
На истој седници је одлучено да се из медија избаци употреба речи –снег, и уведе обавезна употреба термина „снежне падавине“ и „снежни покривач“. Овај предлог је такође дошао од Снежане Маловић која је истакла да то није само економичније него и поетичније. Против ове одлуке није био нико.
СМС седнице Скупштине убудуће ће бити преношене преко „Фејсбука“.

Један коментар

  1. Достава хране и за кућне љубимџце?
    А ненародни, односно партијски представници баш су ми подригли, па би у њиховом интересу требало ункинути иначе храну по багатлним цијенма. Пошто је ријеч о влади социјалне правде, нека ресторан буде, привренмена нариодна скупштина, јер се налази у Народном дому.

    Поздрав поетесим ако веч није успјешан правник. Баш мидаде идеју да за лаку ноћ успављујем дјецу наваријације њених генијалних министарских размишљања.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *