Новогодишњи поклон српских политичара – све странке уједињују се у једну!

Пише Павле Ћосић

Београд, Нови Сад, Ниш, Суботица, Крагујевац, Чачак итд, 28. децембар 2012. године (Бе92) – На јучерашњој седници одржаној у просторијама Демократске странке у Лесковцу и осталим градовима Србије којој је преко скајпа председавао Борис Тадић једногласно је одлучено да се све странке у Србији уједине и постану једна.
На састанку су присуствовали председници свих 1.896 странака Србије, осим њих око петсто које се воде као нестале и неколицина странака и савеза које нису ни позване да присуствују и чији ће рад аутоматски бити забрањен од 1. јануара 2012. године. У саопштењу се не наводи о којим странкама се ради.

 

На овај начин решена је и последња дилема око резултата редовних избора који ће се одржати у фебруару или марту, свеједно.
Ивица Дачић, председник Социјалистичке партије Србије, потпредседник Владе Србије, министар унутрашњих послова Србије, председник Веслачког савеза Србије, члан Управног одбора планинарског друштва „Јединство“, као и почасни члан бројних универзитета у земљи и иностранству, изјавио је да је врло срећан и успут пожелео свим грађанима Србије срећну следећу годину која ће бити веома тешка.
Вук Јеремић који по броју функција заостаје за Дачићем једино по томе што није почасни члан стрељачког клуба „Партизан“, истом приликом је за медије изјавио да је такође веома срећан због уједињења, али и забринут због ситуације на Косову.
Одлуци о уједињењу свих странака у једну, која ће се по свој прилици звати Савез владајућих и опозиционих странака Србије, обрадовали су се и одушевљено је поздравили и Вук Драшковић и Небојша Попов, и Ненад Чанак и Јелена Триван, и Божидар Ђелић, Александар Вучић и Чедомир Јовановић, тако што су рекли да су веома срећни.
Малу резерву око ове одлуке имао је Јован Кркобабић из ПУПС-а јер је пре неколико дана објавио да ће његова странка изаћи самостално на изборе, али се и сам сложио да се под оваквим околностима ствари мењају и да је веома срећан.
На крају саопштења се наводи да ако неко хоће да оснује нову странку, да може слободно приступити овом новоформираном савезу.

2 коментара

  1. СРЦЕМ И ВЕРОМ ДО МУДРОСТИ И СЛОБОДЕ – Уједињени монополи се спремају да лажирају и покраду изборе и спремни су да признају само декоративне промена – тј.Напредну странку и њихову коалицију. Зато се и уједињују у један блок,а изборе ће расписати што касније па када после избора дође до протеста употребиће за те сврхе новоформирану специјалну полицију.Са овом влашћу се неможе добру надати а докле ће нас то довести ????

  2. Znaci li to da vise ne vazi ona nasa stara izreka –dva srbina tri partije

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *