Barak Obama je obećao da će za Božić i Novu godinu NATO bombardovati velik broj zemalja

Piše Pavle Ćosić

20. decembar 2011. godine (Be92) – Predsednik SAD-a Barak Obama je obećao svim svojim biračima, ali i ostalim hrišćanima katoličke i protestantske veroispovesti da će u znak veselja, umesto uobičajenog vatrometa, oko Božića bombardovati priličan broj zemalja.

 

Obama je u svojoj božićnoj čestitki rekao da će to za sve da bude malo iznenađenje, kao što Božiću i dolikuje, ali da oni koji bolje prate vesti neće imati dileme koje će zemlje sigurno biti bombardovane, pa zatim i okupirane. Međutim, ono što Amerika sprema kao posebno božićno iznenađenje su zemlje na koje se dosad nije mnogo tipovalo, i oko toga su pokrenute kladionice širom sveta. Po raznim prognozama, Egipat, Sirija, Iran i Maroko se apsolutno podrazumevaju, dok su pod „iznenađenjima“ na vrhu liste Somalija, Kuba i Venecuela, dok se na istom spisku, ali pri dnu, s najvećom kvotom nalaze čak i Španija i Nemačka (na listi je i Srbija sa kvotom 68:1, tik ispred Makedonije i Albanije, čime zauzima 28. mesto na listi, isto kao i reprezentacija u fudbalu).
„Dosta nam je bilo vatrometa i sličnih lažnih predstava!“, naglasio je Obama u svom obraćanju naciji. „U suprotnosti sa predizbornim obećanjima s kojima se niko nije složio, što su pokazala ispitivanja javnog mnjenja, mi želimo da priredimo što više napada na diktatorske režime širom sveta i tako priredimo jedan veliki vatromet za demokratiju i pravdu u svetu. Biće to spektakl koji će da se pamti decenijama, a verujte mi, neće izostati ni naše omiljene bombe s kojima je Amerika već ušla u istoriju“, obećao je Barak Obama, čvrsto stisnuvši pesnicu uz srce.
Bilo kako bilo, politički analitičari sa svih strana sveta ocenjuju da ovaj Božić neće biti nimalo dosadan, bar što se tiče informacija iz sveta.

2 komentara

  1. odraze i tebi neko crnu kozu samo polako

  2. U….m mu se na Nobela

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *