Барак Обама је обећао да ће за Божић и Нову годину НАТО бомбардовати велик број земаља

Пише Павле Ћосић

20. децембар 2011. године (Бе92) – Председник САД-а Барак Обама је обећао свим својим бирачима, али и осталим хришћанима католичке и протестантске вероисповести да ће у знак весеља, уместо уобичајеног ватромета, око Божића бомбардовати приличан број земаља.

 

Обама је у својој божићној честитки рекао да ће то за све да буде мало изненађење, као што Божићу и доликује, али да они који боље прате вести неће имати дилеме које ће земље сигурно бити бомбардоване, па затим и окупиране. Међутим, оно што Америка спрема као посебно божићно изненађење су земље на које се досад није много типовало, и око тога су покренуте кладионице широм света. По разним прогнозама, Египат, Сирија, Иран и Мароко се апсолутно подразумевају, док су под „изненађењима“ на врху листе Сомалија, Куба и Венецуела, док се на истом списку, али при дну, с највећом квотом налазе чак и Шпанија и Немачка (на листи је и Србија са квотом 68:1, тик испред Македоније и Албаније, чиме заузима 28. место на листи, исто као и репрезентација у фудбалу).
„Доста нам је било ватромета и сличних лажних представа!“, нагласио је Обама у свом обраћању нацији. „У супротности са предизборним обећањима с којима се нико није сложио, што су показала испитивања јавног мњења, ми желимо да приредимо што више напада на диктаторске режиме широм света и тако приредимо један велики ватромет за демократију и правду у свету. Биће то спектакл који ће да се памти деценијама, а верујте ми, неће изостати ни наше омиљене бомбе с којима је Америка већ ушла у историју“, обећао је Барак Обама, чврсто стиснувши песницу уз срце.
Било како било, политички аналитичари са свих страна света оцењују да овај Божић неће бити нимало досадан, бар што се тиче информација из света.

2 коментара

  1. odraze i tebi neko crnu kozu samo polako

  2. U….m mu se na Nobela

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *