LDP i SPO traže hitno priznavanje Kosova pre nego što se EU raspadne

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 8. novembra 2011. godine („Be92“) – Lideri Srpskog pokreta obnove Vuk Drašković i Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović juče su održali sastanak posle kojeg su izneli svoje usaglašene stavove

 

Ove dve vrlo srodne stranke republikansko-monarhističkog profila odlučile su da se ujedine u stavu da Srbija pod hitno promeni Ustav, prizna Kosovo kao nezavisnu republiku i ubrzano zatraži hitan ulazak u Evropsku uniju, pošto postoje naznake da će se ovaj savez država raspasti.
„Vidimo šta se događa u Grčkoj i Italiji, uskoro ćemo gledati šta se događa u Francuskoj i Nemačkoj. To što se događa ne sluti na dobro. Crni oblak nadvio se nad Evropom, oblak finansijske krize koja vodi u katastrofu. Evropa se ne brani u Briselu, nego u Beogradu!“, istakao je Vuk Drašković, doživotni predsednik SPO-a, čovek koji nikad u životu nije menjao svoje čvrste stavove. Pored njega je mladi Jovanović delovao pomalo neubedljivo kad je rekao da je Evropa naš jedini put i da je ovo poslednji voz u koji još možemo da se ukrcamo.
„Bila bi to prava istorijska katastrofa da ne budemo u porodici evropskih naroda u momentu kad se ta porodica bude rasformirala, naročito ako se bude rasformirala kroz ratne sukobe. To bi značilo da bi Srbija u tom sukobu morala da bude neutralna, što se kosi s njenom tradicijom“, dodao je popularni Čeda.
Ova dva iskusna političara najavila su štrajk glađu ukoliko njihovi predlozi ne budu usvojeni i čak su zapretili da će uskratiti svoje glasove većinskoj koaliciji na svim nivoima, osim ukoliko zauzvrat ukupan budžet ne bude usmeren na račune njihovih stranaka.

8 komentara

  1. Satira,komika jednom rečju.
    Svaki dan se neko od ovih aforističara oglasi pa mi ulepša dan.A izjave su dubokoumne i nadasve u korist Srbije da ponekad ostanem potpuno zatečen,bez teksta. No comment.

  2. Izvinite je li to sala ili su to stvarno rekli?

  3. Ja ih podržavam naročito po pitanju štrajka glađu i to do ispunjenja njihovih zahteva.Znači do kraja

  4. Sve se to radi smišljeno,oni su kao jastrebovi a onda nastupa Tadić,kao zaboga umeren,civilizovan čovek a ustvari je izdajnik poput njih

  5. Kao da citam Nusiceva dela….hahahaha…

  6. Kada su se ova dva bolesnika razumela sve mi je jasno-dijagnoza SVINJSKI GRIP u poodmaklom stadiju bez izgleda za izlečelje.

  7. Da im ne zamerimo ,oboje su na terapiju ,izgleda kad se predoziraju nastaje problem.

  8. Sančo Pansa

    Fenomenalan članak, pun satire i finog humora…baš sam se nasmijao. Svaka čast Autoru teksta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *