ЛДП и СПО траже хитно признавање Косова пре него што се ЕУ распадне

Пише Павле Ћосић

Београд, 8. новембра 2011. године („Бе92“) – Лидери Српског покрета обнове Вук Драшковић и Либерално-демократске партије Чедомир Јовановић јуче су одржали састанак после којег су изнели своје усаглашене ставове

 

Ове две врло сродне странке републиканско-монархистичког профила одлучиле су да се уједине у ставу да Србија под хитно промени Устав, призна Косово као независну републику и убрзано затражи хитан улазак у Европску унију, пошто постоје назнаке да ће се овај савез држава распасти.
„Видимо шта се догађа у Грчкој и Италији, ускоро ћемо гледати шта се догађа у Француској и Немачкој. То што се догађа не слути на добро. Црни облак надвио се над Европом, облак финансијске кризе која води у катастрофу. Европа се не брани у Бриселу, него у Београду!“, истакао је Вук Драшковић, доживотни председник СПО-а, човек који никад у животу није мењао своје чврсте ставове. Поред њега је млади Јовановић деловао помало неубедљиво кад је рекао да је Европа наш једини пут и да је ово последњи воз у који још можемо да се укрцамо.
„Била би то права историјска катастрофа да не будемо у породици европских народа у моменту кад се та породица буде расформирала, нарочито ако се буде расформирала кроз ратне сукобе. То би значило да би Србија у том сукобу морала да буде неутрална, што се коси с њеном традицијом“, додао је популарни Чеда.
Ова два искусна политичара најавила су штрајк глађу уколико њихови предлози не буду усвојени и чак су запретили да ће ускратити своје гласове већинској коалицији на свим нивоима, осим уколико заузврат укупан буџет не буде усмерен на рачуне њихових странака.

8 коментара

 1. Satira,komika jednom rečju.
  Svaki dan se neko od ovih aforističara oglasi pa mi ulepša dan.A izjave su dubokoumne i nadasve u korist Srbije da ponekad ostanem potpuno zatečen,bez teksta. No comment.

 2. Izvinite je li to sala ili su to stvarno rekli?

 3. Ja ih podržavam naročito po pitanju štrajka glađu i to do ispunjenja njihovih zahteva.Znači do kraja

 4. Sve se to radi smišljeno,oni su kao jastrebovi a onda nastupa Tadić,kao zaboga umeren,civilizovan čovek a ustvari je izdajnik poput njih

 5. Kao da citam Nusiceva dela….hahahaha…

 6. Када су се ова два болесника разумела све ми је јасно-дијагноза СВИЊСКИ ГРИП у поодмаклом стадију без изгледа за излечеље.

 7. Da im ne zamerimo ,oboje su na terapiju ,izgleda kad se predoziraju nastaje problem.

 8. Sančo Pansa

  Fenomenalan članak, pun satire i finog humora…baš sam se nasmijao. Svaka čast Autoru teksta.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *