Premijer Cvetković pokrenuo postupak za razrešenje predsednika Vlade

Piše Pavle Ćosić

Beograd, 15. Februar 2011, Izvor Be92 – Posle konsultacija u kabinetu premijera Cvetkovića, odlučeno je da se predsednik Vlade Srbije Mirko Cvetković razreši te dužnosti. Ova iznenadna vest prodrmala je našu političku scenu, ali iz Demokratske stranke poručuju da Cvetković prihvata smenu i da ostaje u politici

Predsednik Cvetković poručuje da će stranka koja ga je imenovala ostati u Vladi i raditi najbolje što može u resorima koje je zadužila. Cvetković je rekao da prihvata odluku premijera da izađe iz Vlade, ali da stoji iza svake reči koju je izrekao poslednjih dana, odnosno da je stanje u društvu loše i da su nužne promene. On je precizirao da mesto predsednika Vlade stavlja na raspolaganje koalicionim partnerima i dodao da u Vladi ima dosta glupe ljubomore.
„Sukob između premijera Cvetkovića i predsednika Vlade Mirka Cvetkovića ne bi trebalo da utiče na odnose u vladajućoj koaliciji i ona će sasvim sigurno opstati, bez obzira na ove sitne razmirice“, izjavio je Mirko Cvetković, nekadašnji zamenik ministra u Ministarstvu za privredu i privatizaciju u Vladi Zorana Đinđića, i dodao da će i predsednik Vlade Srbije i premijer dosledno nastaviti da sprovode politiku promena, bez obzira na funkciju na kojoj se nalaze. On je dodao da je ovo najbolji dokaz da je Vlada spremna na veoma krupne promene, kako bi se popravila situacija u društvu.

Један коментар

  1. Možda poslušni zaječarac ima savesti.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *