Зона сумрака – Улична гинекологија

Пише ФИЛИП РОДИЋ

У чему је разлика између педијатра и педофила? Па у томе што педофил заиста воли децу, каже виц-питалица. По овој аналогији и либералном светоназору, разлика између Доналда Трампа и Била Клинтона била би у томе што Клинтон „заиста воли жене“

Поруке које су Доналд Трамп и Хилари Клинтон слали, не само током председничке кампање, потпуно су супротне. Јаз између њих дубок је и, рекло би се, непремостив. Узмимо за пример поруке које су упућивали женској популацији. На речима Трамп је доживео својеврсну бламажу јер је у јавност процурео снимак „мушког“ разговора у којем каже да га лепе жене привлаче „као магнет“ и да пожели да их „зграби за п***у“. Клинтонова је истицала да је „поносни борац за женска права целог свог живота“.

На делима, ствар је другачија. Трампова прва жена Ивана оставила га је 1991, после 15 година брака, када је почео аферу са својом другом женом Марлом Мејплс, и добила око 60 милиона долара. Мејпелсова и Трамп су се развели 1999, после шест година заједништва и она је отишла са око 20 милиона. С Меланијом је у браку од 2005. И једна, и друга бивша жена никада (макар не јавно) нису ружно говориле о Доналду и обе су на инаугурацији седеле у првом реду. Ивана је својевремено изјавила да су она и Доналд „најбољи пријатељи“. Извесно обострано поштовање ту мора постојати и сви учесници су показали да се достојанство може задржати и поред свих проблема. Добро, за њих би се могло рећи да су „спонзоруше“ и да су зарад новца спремне на све, па и да се одрекну сопственог достојанства. Чудно је, међутим, да овакав приступ према њима најчешће имају феминисткиње и либерали, што није баш у складу са њиховим декларативним идејама о слободи и неотуђивом власништву над својим телом.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању

 

Један коментар

  1. Avatar

    „Чудно је, међутим, да овакав приступ према њима најчешће имају феминисткиње и либерали, што није баш у складу са њиховим декларативним идејама о слободи и неотуђивом власништву над својим телом.“

    Inteligentna primedba! Feministinje i liberali su odavno izgubili moralni kompas da bilo sta mogu da komenarisu. Upadljivo cute i kad se radi o silovanjima zena u Skandinaviji od strane islamskih imigranata. Isto tako ih ne mozete cuti da komentarisu Clinton-a koji je evidentan seksualni predator. Licni prijatelj Clinton-ovih Anthony Weiner, suprug Hillari-nog intern-a Huma-e Abedin je uhvacen u slanju svojih slika u nagom stanju 15-godisnjim devojcicama. O tome cete naci vrlo malo u main-stream medijima. Ponasanje Clinton-ovih i menazerije oko njih je za liberale i feministkinje potpuno prihvatljivo. Uvek imajte u vidu njihov mentalni sklop: Oni cvrsto veruju da postoji jedan set pravila za njih,a potpuno drugi set pravila za ostale. Srecom citava „konstrukcija“ je pocela da se raspada. Otuda sva ova vriska i histerija protiv Trump-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *