Зона сумрака – Улична гинекологија

Пише ФИЛИП РОДИЋ

У чему је разлика између педијатра и педофила? Па у томе што педофил заиста воли децу, каже виц-питалица. По овој аналогији и либералном светоназору, разлика између Доналда Трампа и Била Клинтона била би у томе што Клинтон „заиста воли жене“

Поруке које су Доналд Трамп и Хилари Клинтон слали, не само током председничке кампање, потпуно су супротне. Јаз између њих дубок је и, рекло би се, непремостив. Узмимо за пример поруке које су упућивали женској популацији. На речима Трамп је доживео својеврсну бламажу јер је у јавност процурео снимак „мушког“ разговора у којем каже да га лепе жене привлаче „као магнет“ и да пожели да их „зграби за п***у“. Клинтонова је истицала да је „поносни борац за женска права целог свог живота“.

На делима, ствар је другачија. Трампова прва жена Ивана оставила га је 1991, после 15 година брака, када је почео аферу са својом другом женом Марлом Мејплс, и добила око 60 милиона долара. Мејпелсова и Трамп су се развели 1999, после шест година заједништва и она је отишла са око 20 милиона. С Меланијом је у браку од 2005. И једна, и друга бивша жена никада (макар не јавно) нису ружно говориле о Доналду и обе су на инаугурацији седеле у првом реду. Ивана је својевремено изјавила да су она и Доналд „најбољи пријатељи“. Извесно обострано поштовање ту мора постојати и сви учесници су показали да се достојанство може задржати и поред свих проблема. Добро, за њих би се могло рећи да су „спонзоруше“ и да су зарад новца спремне на све, па и да се одрекну сопственог достојанства. Чудно је, међутим, да овакав приступ према њима најчешће имају феминисткиње и либерали, што није баш у складу са њиховим декларативним идејама о слободи и неотуђивом власништву над својим телом.

[restrict]

Занемаримо ове неосвешћене „спонзоруше“ и погледајмо шта нам је показала она која се целог живота бори за женска права. Пошто ју је муж обрукао пред целим светом блатњавом афером с Моником Левински и након што се испоставило да је списак жена са којима је бивши председник водио љубав (без обзира на то да ли су оне на то пристајале или не) готово непрегледан, поносита Хилари је подвила реп и остала са Билом. Са конзервативног гледишта оваква доза оданости и разумевања је нешто позитивно, али са „прогресивног“, „феминистичког“, политика „седи и ћути“ то свакако није. Али коме су још битна дела, када су ту велике речи? Либералима који Трампа, на пример, оптужују за хушкање на рат поред Била и Хилари Клинтон и Барака Обаме који нису заратили само са онима са којима нису хтели и који су се отворено радовали убиствима других људи, свакако не. Зато је мизогин Трамп, а не сексуални манијак Бил поред којег ни Бела кућа није сигурна кућа. Зато од „стокхолмског синдрома“ пате Ивана, Марла и Меланија, а не Хилари.

Ако су речи, а не дела, толико важне, погледајмо онда њих. „Женски марш“ против Трампа одржан у више од 600 градова широм света, укључујући и Београд, у већој мери је обележен гинекологијом, а не политиком. У ствари, најпрецизније би било рећи да је обележен гинеколошком политиком. Транспаренти и пароле обиловали су терминима као што су материца, јајници, вагина итд. Од „Моја материца, моја ствар“ у Лас Вегасу до „Ни државу, ни Бога близу јајника мога“ у Београду, женска анатомија је била централна тема. У другом реду нашле су се пароле „љубави“, „толеранције“ и „поштовања“. О каквој толеранцији и поштовању говоре људи који нису у стању да поштују и толеришу демократски избор већине грађана Америке? Да не говоримо о љубави према другоме која је таква да су београдске демонстранткиње против Трампа и „фашизма“ протест окончале испред Храма Светог Саве. Какве везе Свети Сава има са Трампом и какве везе српска црква има са фашизмом? Или су, можда, сви верници фашисти које је требало абортирати, као што се позива на абортирање Трампа? При томе, демонстранткиње су с поносом носиле постер жене с чадором који је овим поводом направио творац Обаминих предизборних плаката. Да се закључити да је једна религија која, поред осталог, жене сматра нижим бићима, добродошла и да је њена репресија жена ствар толеранције и различитости, док је православље зло.

Највећи део (али не сва) суманутости демонстраната уочљив је у изјави једне од организаторки марша у Београду Сање Павловић из Аутономног женског центра. „Ми смо увек на страни жена (…) Ја као феминисткиња имам одговорност да никад не кажем о жени лошу реч“, рекла је она. Па, девојко, ваљда си на страни истине и правде, а не жене! Може и жена, ваљда, некада да не буде у праву и да се огреши. То није ништа боље или паметније него рећи „ја сам увек на страни Срба“, „белаца“, „хришћана”, „будиста“… На лицемерје у овоме најбоље је указала прослављена порно глумица Џена Џејмисон јавно искритиковавши водитеља Била Мејхера јер је прозивао Трампа због снимка поменутог на почетку текста. Џејмисонова је подсетила на то како се он у њеном присуству понашао према женама у Плејбојевој вили. Али он је либерал, па му се може. Као што су феминисткиње попут Сање „увек на страни жена“, тако су и увек на страни либерала. И када  злостављају жене, и када покрећу ратове, и када убијају људе. Важно је шта причају. Речи, а не дела!  

[/restrict]

 

Један коментар

  1. “Чудно је, међутим, да овакав приступ према њима најчешће имају феминисткиње и либерали, што није баш у складу са њиховим декларативним идејама о слободи и неотуђивом власништву над својим телом.”

    Inteligentna primedba! Feministinje i liberali su odavno izgubili moralni kompas da bilo sta mogu da komenarisu. Upadljivo cute i kad se radi o silovanjima zena u Skandinaviji od strane islamskih imigranata. Isto tako ih ne mozete cuti da komentarisu Clinton-a koji je evidentan seksualni predator. Licni prijatelj Clinton-ovih Anthony Weiner, suprug Hillari-nog intern-a Huma-e Abedin je uhvacen u slanju svojih slika u nagom stanju 15-godisnjim devojcicama. O tome cete naci vrlo malo u main-stream medijima. Ponasanje Clinton-ovih i menazerije oko njih je za liberale i feministkinje potpuno prihvatljivo. Uvek imajte u vidu njihov mentalni sklop: Oni cvrsto veruju da postoji jedan set pravila za njih,a potpuno drugi set pravila za ostale. Srecom citava “konstrukcija” je pocela da se raspada. Otuda sva ova vriska i histerija protiv Trump-a.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *