Почетна / БРОЈ 357 / Јохан Гуденус – САД воде рат до последњег европског војникa

Јохан Гуденус – САД воде рат до последњег европског војникa

Tекст и фотографије Милан Тимотић
Наши политичари као да су слепи и не виде да Америка и Велика Британија као њен партнер раздвајају континенталну Европу од Русије

Господин Јохан Гуденус, потпредседник Слободарске партије Аустрије (ФПО) и председник посланичке групе ове партије у регионалном парламенту града Беча, млад је човек изузетног образовања и са завидним политичким искуством. Велико знање из подручја дипломатије и права, стечено на најпрестижнијим универзитетима, од Кембриџа до московског „Ломоносов“ универзитета, темељ је на којем је Гуденус изградио свој недвосмислени политички став да Европа треба да буде заједница слободних народа, Европа нација и хришћанских вредности. Он сматра да Европа због тога треба да се ослободи глобалистичког кишобрана наметнутог од САД и Велике Британије, које на сваки начин желе да покоре Стари континент и укину његове државе, нације и вере, те да развије партнерске односе са све моћнијом Русијом и Кином.

Господине Гуденус, како је, по вашем мишљењу, дошло до тога да се одједном 250 000 Шиптара са Косова и Метохије нађе пред вратима Европе?

Мене заиста чуди да је до тога дошло, јер Косово се назива „сигурном државом“ , а у ствари је самопроглашена држава трећег реда. Интересује ме како су сви ови Шиптари могли да напусте ту „сигурну државу“. Нама је потпуно јасно да они желе да дођу у Немачку и Аустрију јер су то социјалне државе. Косово и Метохија је под патронатом САД, јер Американци су „кумовали“ тој такозваној држави Косово, која сама не може да функционише јер је у њој велика криза, огромна незапосленост, а влада прави хаос због којега људи напуштају Косово и иду ка ЕУ. Ми као држава и народ никада се нисмо противили да прихватимо избеглице, јер смо потписници Женевске конвенције, али у овом случају се не ради о људима које било ко прогони, него они једноставно беже од сиромаштва. Поред тога, они знају да постоје банде које ће их превести у Европу и да ће доћи у Аустрију и Немачку где их од првог дана чека социјална држава која ће им помоћи да стану на ноге. У мојој скорој изјави поводом избеглица са Косова, рекао сам да Американци као партнери Албанаца треба да преузму сада одговорност за њихове избеглице, јер су им помогли да добију независну државу а притом су прекршили међународно право и отуђили Косово од Србије без икаквог референдума. Нас Аустријанце, и мене лично, нервира та ситуација кад дођу људи који у суштини нису избеглице, дођу у нашу државу јер знају да их чека финансијска помоћ, пошто ми имамо доста сиромаштва у својој земљи и кад погледамо у аустријске затворе, видимо да је више од половине затвореника дошло изван аустријских граница. То значи да ми, примајући избеглице, увозимо сиромаштво, а уз сиромаштво и криминал. С тим приливом избеглица урушава се и наше школство, јер долазе деца која не знају језик, а због тога трпе аустријска деца и деца оних досељеника који су се потпуно интегрисали у наш систем.

Све указује на то да они не долазе самоиницијативно, већ организовано. Имате ли идеју ко би могао да стоји иза тог „пројекта“?

То, наравно, не могу да докажем, али имам сумњу да људи који воде косовску државу саветују својим људима у које земље да иду, јер они сами сигурно то не би знали, и уверавају их да их у нашим државама чека благостање. Знамо да и преко северне Африке долазе код нас криминалци, с којима би ми требало да излазимо на крај, зато што то не могу људи у њиховим државама. А та неколицина хришћана, која је сигурно угрожена и која је кренула да нађе спас, у међувремену нестане у морским дубинама и не стигне до нас. Наравно да у сваком народу има и добрих и лоших људи, али је симптоматично да до нас стиже већина лошег света. Комесар ЕУ је недавно изјавио да нећемо враћати избеглице својим домовима, то значи да је он позвао и све остале који желе да дођу да живе о нашем трошку, а ко ће то да плати, њега не интересује. Наравно, платиће наши порески обвезници, који и сами често једва спајају крај са крајем. Комесар је задужен да штити границе ЕУ, а не да позива разне људе да улазе у ЕУ. Мислим да ниједан нормалан Европљанин не жели да га заступа такав комесар, јер ми такве лабилне људе не желимо на челу ЕУ и сматрамо да нису добродошли у политику. Опет морам да нагласим: ми смо увек спремни да помогнемо људима који су у невољи, свеједно да ли због ратова или временских непогода. Али, као странка желимо да се између ЕУ и тих „сигурних земаља“ направе центри за избеглице у којима би они могли достојанствено да живе док се криза у њиховим земљама не смири и не врате се својим кућама.

Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању .
Пријава за претплатнике или Претплата за нове кориснике

Проблем је реметилачка тројка

Морам да нагласим да ми у Аустрији заиста немамо проблема са досељеницима који долазе са европског континента, са истом културом и системом вредности, али се противимо снажном притиску исламског света који није спреман да прихвати наше вредности и буде лојалан држави која га прихвата. Имамо податак да је чак 200 особа које су путовале у Сирију и Ирак учествовало у рату на том подручју. Доказано је да су то претежно Чечени, Бошњаци и Шиптари са Косова и онда се ми питамо зашто бисмо правили још више проблема себи, кад већ знамо да су они учесници у тероризму у трећим земљама. 

3 коментара

 1. Drago mi je da postoje i takva, reaslna , razmisljanja na tom takozvanpom zapadu !

  Thumb up 0 Thumb down 0

 2. dacic potpiso ulazak u nato pakt u WAznaci putin je ubijo milicu rakic imali srba u srbiji

  Thumb up 0 Thumb down 0

 3. ЕУ недостају радници јер европско становништво све старије. Међутим, предност при имиграцији се даје „муслиманима“ из целог света, без обзира на степен необразовања. Пројекат насељавања „муслимана“ у Европу и ЕУ се одвија, па не могу да се не запитам да ли је „одлучна борба“ против пријема Турске у ЕУ само бацање прашине у очи Европљанима док се исламски народи примају на мала и мало већа врата у огромном броју?

  „Муслимани“ су под наводницима јер 99% исламских народа не чине муслимани-прави верници, што реч муслиман значи. У Курану Јехова (или како га Мухамед зове Алах) прича да је Ибрахим (Абрахам) умро као муслиман (при чему мисли да је био прави верник јер у време Абрахамово не само да католици још нису радили на пројекту стварања нове вере/Ислама у коју ће да привуку арапске/семитске народе, већ није било ни хришћана).

  Thumb up 0 Thumb down 0

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *