Srbija neće biti kandidat za EU ako ne prestane sa preprodajom kajmaka i sira

Piše Pavle Ćosić

Hag, 4. oktobar 2010. Izvor: Zeta – Holandski ministar inostranih poslova Maksim Ferhagen izjavio je juče u Briselu da njegova zemlja neće podržati evrointegracije Srbije, ukoliko ta zemlja ne odustane od proizvodnje namirnica koje ugrožavaju njeno stanovništvo

Kao primer, šef diplomatije Holandije, naveo je kajmak i mladi beli sir koji se proizvode od nepasterizovanog mleka, te su samim tim škodljivi za ljudski organizam. Kako je naveo, postoji velik broj državljana Srbije koji ilegalno ove i mnoge druge namirnice unose u Holandiju, a zatim ih rasturaju na crnom tržištu, ponajviše u amsterdamskoj crvenoj četvrti i kafe-šopovima širom „Zemlje lala“. Po navodima holandskog Ministarstva unutrašnjih poslova, samo tokom ove godine uhapšeno je preko 30 takozvanih sitnih kajmak-dilera, dok policija nije još ušla u trag glavnim bosovima. Takođe, naveo je Ferhagen, nedopustivo je da srpsko Ministarstvo unutrašnjih poslova ne preduzima nikakve mere da se ova pošast spreči. „Dokle god stvari budu stajale tako kako stoje, Holandija će stavljati veto na svaku odluku koja se tiče ulaska Srbije u EU“. Njegov portparol Bert Rejs istovremeno je u intervjuu za italijanski „Pikolo“ izjavio da postoji veoma razgranato tržište svežeg bureka s mesom i krmenadli i kobasica od mangulice na ulicama Roterdama i pojedinim prigradskim naseljima Amsterdama, i  sumnja se da i iza toga stoje dileri iz Srbije.

9 коментара

  1. Србија неће ући у ЕУ све док њено становноштво буде имало личило на Србе – храбри православни пркосни народ који воли слободу.

  2. Морам признати да нисам ни прочитао текст, јер ме нимало не интересује мишљење холандског министра.

  3. I ne samo to,nesme da se pravi domace vino i rakija,kolju kokoske i svinje,prave domace kobasice,zimnica je isto “nezdrava”,treba kupovati samo njihove hemikalijama napunjene konzerve.I ko zna sta jos!

  4. bitno da su kajmak i sir stetni za ljudsko zdravlje !!!

  5. Mislim da mi Srbi pod hitno moramo da prestanemo da jedemo! Ili ako to ne pomogne, da se onda svi zajedno preselimo na Mars i onda da eventualno lepo zamolimo Holandske ministre da razmote nas zahtev, prvo povratka na Zemlju, pa onda i da nam odobre da polako i oprezno pocnemo da se hranimo. Uz ovo bih jod dodao i to da nam ONI odobre sta cemo da jedemo.

  6. Dragan Milosević

    Još nam treba da ovi naši političari pristanu na date uslove, krenu u racije ( inspekcijske ) i uskoro pored rakije, vina, sokova, ajvara i ostale zimnice, ni mleko ni sir ni kajmak nećemo SMETI da jedemo, a njihove proizvode sa sve aditivima E ovaj i E onaj glutaminima i slično, “naučno” dokazanim i proverenim metodama perfidnog trovanja, to niko ne objavljuje i o tome niko ne govori.
    Nego trebalo bi pitati nekadašnju holandsku ambasadorku u SRJ, kog djavola je kupila plac u Vojvodini sa sve štalama…da neće potop Nizozemske?

  7. Ucenama nikad bkraja. Propadaju “demokratije” sa “zapadnim vrednostima” brze nego sto se ocekuje. Moralno posrnuce, razliciti arsini demokratije, podrivanje medjunarodnog prava i upotreba gole sile, vojne dovela je Evropu pod rep Amerike. A ispod repa smrdi…

  8. Sto jednostavno ne kažete: Da je nesto falilo siru i kajmaku , ne bi ni mi postojali, jer bi naši preci koji su viljuškom i nožem jeli sir i kajmak stotinama godina u nazad bili otrovani.

  9. alo ljudi – SATIRA, SARKAZAM… ne zvuci poznato?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *