Ruske snage uništile dronove koji su pokušali da napadnu Moskvu

Ruski sistemi protivvazdušne odbrane su uništili tri drona koja su letela prema Moskvi pokušavajući da napadnu, javio je gradonačelnik ruske prestonice Sergej Sobjanjin.

Prva dva drona uništena su noćas iznad teritorija Kaluške oblasti i Istrinskog okruga na periferiji Moskve.

Prema preliminarnim podacima, olupine drona koji je oboren u Istrinskom okrugu su oštetile stambeni objekat, napisao je gradonačelnik na Telegramu. Specijalne službe rade na licu mesta i uklanjaju posledice.

Treći dron je oboren sat vremena kasnije, sudeći po informacija koje je podelio gradonačelnik, iznad Tverske oblasti u pravcu Moskve. Nema materijalne štete, dodao je Sobjanjin.

Ni u jednom napadu nije bilo žrtava, napisao je.

Oružane snage Ukrajine redovno gađaju pogranične teritorije Rusije, koriste dronove i organizovane sabotaže. Stoga je u Brjanskoj, Kurskoj i Belgorodskoj oblasti kao i na Krimu na snazi žuti (visoki) nivo terorističke opasnosti.

U poslednje vreme ukrajinske vlasti sve češće pribegavaju terorističkim metodama, rekla je ranije portparolka ruskog MSP i objasnila da je to zbog očigledno neuspešne kontraofanzive Oružanih snaga Ukrajine, koju velikodušno sponzorišu SAD i druge zemlje NATO-a.

Teror kojim se koristi kijevski režim dodatno pogoršava ukrajinsku krizu i odlaže izglede za njeno mirno rešavanje, istakla je tada Marija Zaharova.

(RT)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *