Руске снаге уништиле дронове који су покушали да нападну Москву

Руски системи противваздушне одбране су уништили три дрона која су летела према Москви покушавајући да нападну, јавио је градоначелник руске престонице Сергеј Собјањин.

Прва два дрона уништена су ноћас изнад територија Калушке области и Истринског округа на периферији Москве.

Према прелиминарним подацима, олупине дрона који је оборен у Истринском округу су оштетиле стамбени објекат, написао је градоначелник на Телеграму. Специјалне службе раде на лицу места и уклањају последице.

Трећи дрон је оборен сат времена касније, судећи по информација које је поделио градоначелник, изнад Тверске области у правцу Москве. Нема материјалне штете, додао је Собјањин.

Ни у једном нападу није било жртава, написао је.

Оружане снаге Украјине редовно гађају пограничне територије Русије, користе дронове и организоване саботаже. Стога је у Брјанској, Курској и Белгородској области као и на Криму на снази жути (високи) ниво терористичке опасности.

У последње време украјинске власти све чешће прибегавају терористичким методама, рекла је раније портпаролка руског МСП и објаснила да је то због очигледно неуспешне контраофанзиве Оружаних снага Украјине, коју великодушно спонзоришу САД и друге земље НАТО-а.

Терор којим се користи кијевски режим додатно погоршава украјинску кризу и одлаже изгледе за њено мирно решавање, истакла је тада Марија Захарова.

(РТ)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *