Dodikove reči odzvanjaju Petrovačkom cestom: Zahvaljujući Vučiću podigli smo spomenik na ovom mestu

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić položio je danas venac na spomen- obeležje na Petrovačkoj cesti gde je 7. avgusta 1995. godine granatirana kolona srpskih izbeglica.

 

Venac je položio i predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, a polaganju venaca u znak sećanja na stradale prisustvovali su i episkop bihaćko- petrovački Sergije sa sveštenstvom. 

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik odao je počast deci koja su ubijena samo zato što su nosila srpsko ime, da su došli tu da obeleže stradanje srpskog naroda i poruče da nećemo zaboraviti naše žrtve. 

– Evo nas opet ovde, Petrovačka cesta znana na jedan bolan način Srbe. Okupio nas je ovde Aleksandar Vučić, koji nije oklevao da se ovde podigne spomenik, koji je oduševljen krajolikom, ali tužan zašto se sve ovako desilo. Nećemo zaboraviti naše žrtve. Gubitak Krajine je bio za srpski narod bolan trenutak , izgubljene duše, izgubljeni životi, nešto što je nenadoknadivo. Srbija je danas jača, RS je danas snažna i jaka. Emocija koju Vučić ima za ovaj kraj motivisana je time da se ljudima pomogne – rekao je Dodik i dodao:

– Ovde su pobijeni civili bez ijednog razloga. Neka živi Republika Srpska, neka živi Aleksandar Vučić!

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *