Додикове речи одзвањају Петровачком цестом: Захваљујући Вучићу подигли смо споменик на овом месту

 

Председник Србије Александар Вучић положио је данас венац на спомен- обележје на Петровачкој цести где је 7. августа 1995. године гранатирана колона српских избеглица.

 

Венац је положио и председник Републике Српске Милорад Додик, а полагању венаца у знак сећања на страдале присуствовали су и епископ бихаћко- петровачки Сергије са свештенством. 

Председник Републике Српске Милорад Додик одао је почаст деци која су убијена само зато што су носила српско име, да су дошли ту да обележе страдање српског народа и поруче да нећемо заборавити наше жртве. 

– Ево нас опет овде, Петровачка цеста знана на један болан начин Србе. Окупио нас је овде Александар Вучић, који није оклевао да се овде подигне споменик, који је одушевљен крајоликом, али тужан зашто се све овако десило. Нећемо заборавити наше жртве. Губитак Крајине је био за српски народ болан тренутак , изгубљене душе, изгубљени животи, нешто што је ненадокнадиво. Србија је данас јача, РС је данас снажна и јака. Емоција коју Вучић има за овај крај мотивисана је тиме да се људима помогне – рекао је Додик и додао:

– Овде су побијени цивили без иједног разлога. Нека живи Република Српска, нека живи Александар Вучић!

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *