ВУЧИЋ НА ОТВАРАЊУ ДЕОНИЦЕ ОРЛОВАЧА- СТРАЖЕВИЦА: Од 18 сати ће бити пуштена у саобраћај

Председник Србије Александар Вучић присуствује отварању сектора Б5 обилазнице око Београда од петље Орловача до тунела Стражевица.

– Много губимо на овом делу, важно је да све буде спремно за следећу летњу сезону- нагласио је Вучић.

– Не гледам само као грађанин, већ размошљам и о новцу- рекао је Вучић.

– Дневно ће овуда да се вози по 500-600 камиона само из Панчева, али то су огромне паре. Данас градимо 10 саобраћајница и само једном нисам задовољан. Нисмо одустали ни од једног пројекта и све редовно исплаћујемо. Волео бих да Фрушкогорски коридор иде боље. Ту има и наше кривице и оних који су добили посао- рекао је Вучић.

Председник је кренуо у обилазак обилазнице и успут разговара са извођачима.

– Радимо ли вредно према Бубањ потоку и да ли можемо да стигнемо то у року? – питао је председник директора компаније “Азвирт” Ахмета Мурата Туркоглуа.

Обраћање предсеника Вучића

Вучић се обратио присутнима и рекао да је напредак Србије очигледан.

– “Ако желите да се обогатите изградите пут”, то је кинеска пословица која тренутно најбоље описује Србију последњих година- рекао је Вучић.

– Јасно је да Србија хита у будућност- нагласио је Вучић и додао да је обилазница око Београда најважнија.

– Не можете да радите ако немате страст, посебно сам поносан и на извођаче радова и захвалан сам им- додао је он.

– У условима кад букти рат у целој Европи Србија има снаге да ради и да гради и да гради 10 саобраћајница. Морате да будете поносни на нашу земљу. Људе позивам да вечерас виде како је ово модерно изграшено. Надам се да ћемо у марту да се обрадујемо завршним радовима на обилазници око Беогарада- нагласио је Вучић.

– Кроз извештај министра Малог могли сте да видите фер расподелу новца вечитим ривалима. Много мање новца смо дали у централну Србију, али морали бисмо више и на север. Кад упоредите улагање у Ниш са улагањем у Звезду и Партизана, мораћемо да ускадимо улагања у централну србију науштрб Београда. Чињеница је да смо помогли клубовима да се такмише на Европској сцени. То не би било моће да нема подршке државе и мислим да је то фер. Са тачним износом смо изашли и кад је порез у питању, али сви ће морати да плате порез. Велики су дугови али верујем да ће моћи да плаћају своје обавезе. у противном, уследиће блокада и стеча. Помоћи ћемо али да не излазимо из оквира правилне расподеле. Они своје обавезе морају да измире и желимо им пуно успеха.

Припрема за зиму

– Што се тиче припрема за зиму, оне теку. Али, како да вам кажем како теку припреме када је данас гас преко 1000? Заврнуто је нешто на Северном току – исте секунде у једном дану скочи цена 15 одсто. Радимо све што можемо, али да људи разумеју, то су немогуће борбе-рекао је Вучић.

– Кукао сам и плакао док нисмо нашли решење, крварили смо 10 до 12 милиона на месечном нивоу. Држава крвари.

– Што се тиче примања, имаћемо добре ставри за људе. Имаћемо разговор са ММФ- ом. Сад смо у најповољнијој позицији. Зато желим да кажем нешто за пензионере: Имаће највеће повећање у протеклим годинама. Причам о сталном повећању. Неће бити мање од 17-18 посто. Драги пензионери, најкасније од 1 јануара имаћете повећање.

Што се тиче плата и минималаца, он је рекао да се не можемо играти као неки да повећавамо јавни дуг.

– Гледаћемо да повећамо минималац, али на терет државе, да се не оптерете послодавци. Очекујемо да повећање буде двоциферено преко 12, 13 можда и 14 одсто. Повећање неће бити мало, али неће ни угорзити инвестције и стопу јавног дуга. Просечна плата за 7-8 месеци иде на 710 евра – навео је Вучић и најавио и двоцифрено повећање плата у јавном сектору.

Говорећи о набавци енергената, Вучић је рекао да држава спрема милијарду евра, али да није сигуран хоћемо ли моћи да запушимо све рупе.

– Не само да не продајем ЕПС. него хоћемо да купимо- рекао је Вучић.

– У преговарачком оквиру се пише о нормализацији односа између Београда и Приштине. Међусобно признање нам не одговара. Можемо да не прихватимо. Знам да су правда и морал и истина на страни Србије. Значајно је, не могу да негирам значај општих аката које диктира ЕП. Надам се да ће влада и парламент Србије потврдити све што сам сад рекао- рекао је Вучић.

Вучић је присуствовао отварању новог дела обилазнице око Београда и том приликом објавиће неке фантастичне, али и неке јако тешке вести. Како се сазнаје, шеф државе ће упознати јавност са детаљима кризне политике.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *