ХИСТЕРИЈА КОЈА ЋЕ УНИШТИТИ ЕВРОПУ

ПРОГОН РУСИЈЕ

Најава кипарских власти да ће отпочети процедуру одузимања кипарског држављанства четворици неименованих Руса (натурализованих Кипрана) најновија је кап у мору бестијалног, хистеричног и нескривеног прогона свега што је руско. Оно што је испрва деловало као гротеска, а подразумевало је забрану „руским мачкама“ да учествују на међународним такмичењима, претворило се у отворени терор и „рат иза линије фронта“ против свега што има руски предзнак. Константа је једна – „Русија мора умрети“ („Rusien muss sterbien“)

Мрежа санкција, уведених након почетка специјалне војне операције оружаних снага Русије у Украјини, прогресивно се шири и захвата најразличитије поре стварности, од индустријске, прехрамбене, финансијске, па до телекомуникационе, транспортне и технолошке. Када бисмо у бројевима покушали да дочарамо како изгледа борба глобалног Запада с Русијом, то би изгледало овако: у овом тренутку против Руске Федерације, руских компанија и руских држављана уведено је више од 5.000 различитих варијанти санкција, као ни једној другој држави на свету. Можда још невероватније звучи податак да у санкцијама предњачи Швајцарска, традиционални епигон неутралности, несврставања и пацифизма. Одмах иза Швајцарске следе Европска унија, Аустралија, САД, Уједињено Краљевство и Јапан. И тај списак није случајно формиран, то је списак самопрокламоване „међународне заједнице“, односно структуре глобалног Запада која дуже од 30 година диктира светска правила, одређује ко је цивилизован, а ко не, ко је демократичан, а ко ауторитаран. Опет у бројевима, реч је o мањини чланица УН, али мањини која у својим рукама, захваљујући историјском сплету околности, поседује инструменте за вођење економског рата широких размера (или је бар поседовала до овог тренутка).

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

Један коментар

  1. Tоплица

    Сјајан опис актуелне западне збиље. Што би Руси рекли – точ в точ.
    Нама остаје да се још нешто запитамо; Да су којим случајем овим поводом власници $ и евра, односно свега западног, одлучили да аплаудирају Русији, колики део њихове ”пучине” би данас поступао овако ? Мали део свакако, или можда нико, – у то смо сигурни, а онда то довољно говори о њиховим ”вредностима” у име којих подижу ову заглушујућу дреку.
    Већ је спомињано да политички системи дају онолико словоде народу, колико га (систем) не угрожава.. Ако пак народ ”сазре” као овај овде помињани, онда је лако разметати се слободама и демократијама !
    Народ који је дозволио да га, као ону жабу оволико скувају, да га одвоје од свих традиционалних вредноси, од вере, од пола . . . и није неки народ за угледање. До скора је био привлачан нагомиланим технолошким знањима и украденим богатствима, и то подметао као коначне вредности, а онда је то угрожено. И ми сиромашни и убоги видимо да је цар једноставно све голији. Русија је за њих и до сада била громада. И све ће очигледније то бити. Неће моћи да је освоје заваде, ”холбрукују” и распарчају па опљачкају, да би изнова раскошно украсили сопствени излог и њиме дразнили остатак Планете. – Вет где собака зарыта !

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.