ПУТИН ПОДРЖАО ШОЈГУОВ ПРЕДЛОГ: Откривено шта ће бити са заплењеним западним оружјем

Председник Русије Владимир Путин подржао је иницијативу министра одбране Сергеја Шојгуа да се заплењено оружје западне производње преда Народним милицијама Доњецке и Луганске Народне Републике.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ФЕЈСБУКУ

– Што се тиче наоружања, посебно западне производње, које је завршило у рукама руске војске, наравно, подржавам могућност његовог пребацивања у војне јединице Луганске и Доњецке Народне Републике – саопштио је Путин данас на састанку са члановима Савета безбедности Русије.

– Молим вас, урадите то – рекао је Путин Шојгуу и додао да је спреман да потпише председничке указе по том питању, ако буде било потребно.

– У светлу чињенице да сведочимо апсолутно неконтролисаним испорукама разног наоружања Украјини – и по мом мишљењу, тамо нико не размишља о томе коме се и колико оружја даје. Имамо предлог да се повећа борбена способност милиција ЛНР и ДНР пребацивањем средстава ПВО и противтенковских ракетних система који су заплењени – рекао је Шојгу.

ПРАТИТЕ “ПЕЧАТ” НА ТЕЛЕГРАМУ

Он је саопштио и да су руске оружане снаге заплениле велики број украјинског наоружања и технике. 

– У питању су тенкови, оклопна возила и све врсте лаког наоружања. Такође, доста артиљерије. Поред тога, има и много система “џевелин” и “стингер” – прецизирао је министар.

Европске земље које су послале оружје Украјини

Иако су многе земље Украјини послале војну опрему у виду панцира и шлемова, као и сувих оброка, Кијев је добио и помоћ у виду наоружања, пре свега ручних противваздушних и противтенковских бацача.

Како је Јуроњуз објавио 4. марта, Немачка планира да испоручи Украјини 1.000 противтенковских ракетних бацача, 500 система “стингер”, девет хаубица, 14 оклопних возила и 10.000 тона горива.

Шведска је најавила да ће Кијеву испоручити противтенковско оружје.

Прочитајте и:

ПОСТОЈИ САМО ЈЕДНА КИНА: Пекинг послао јасну поруку

НОВИ СВЕТСКИ РАТ ЈЕ ВЕЋ ПОЧЕО: Мадуро о тренутној геополитичкој ситуацији

МЕДВЕДЕВ О ОДЛАСКУ МЕКДОНАЛДСА ИЗ РУСИЈЕ: “Можемо и сами да правимо пљескавице”

Белгијска влада је обећала 2.000 митраљеза, 3.800 тона горива, 3.000 аутоматских пушака и 200 комада противтенковског оружја.

Холандија ће обезбедити 200 противваздушних пројектила “стингер”.

Чешка шаље 30.000 пиштоља, 7.000 јуришних пушака, 3.000 митраљеза и неколико десетина снајперских пушака, као и милион комада муниције. Румунија обезбеђује гориво, панцире, шлемове, муницију и другу војну опрему.

Поред тога, Букурешт је саопштио да је једанаест румунских војних болница спремно да прими украјинске рањенике у сукобу.

Финска, земља која није чланица НАТО, али је део ЕУ, најавила је слање оружја Украјини, обећавајући 2.500 јуришних пушака, 150.000 комада муниције, 1.500 ракетних бацача и 70.000 сувих оброка.

Данска је такође најавила да ће послати 2.700 комада противтенковског оружја и да ће дозволити данским добровољцима да се придруже јединицама које су формиране у Украјини.

Норвешка ће послати 2.000 противтенковских ракета.

Најновије информације читајте у категорији ВЕСТИ.

7 коментара

  1. Red je da molo dobiju i Kinezi i Iranci da naprave kopije a i Sirijcima i Hutijima nije na odmet

    73
    2
  2. Major Ljuba Vulović

    To je taj zapad,koji je za “mir”.U stvari,oni šalju oružje Rusima,pošto će ovi da ga zaplene.

    96
    3
  3. SAMO NEK SALJU,SVE CE TO ZAVRSITI U RUKAMA RUSA ,A MECKU ZAIGRALI NA TLU RUSKOG NARODA ,DOCICE I KOD NJIH U DVORISTU

    12
    1
  4. Nek salju samo.
    Sve ce to biti sagoreno ali nazalost I zajedno sa onima koji budu rukovali sa tim.
    Znaju pacovi kako da gurnu ukrajince …

    14
    2
  5. Mene interesuje da li Zapad kapira da samo razbuktava požar,time što šalje oružje.Kažu da se neće mešati u sukob,pa oni su ga i izazvali.Bog nek im je upomoć i da ih osvesti.

    16
    1
  6. Da, jasno je da Zapad zeli da produzi ovsj rat i proda sto vise oruzija Ukraini. To je njijova “ pomoc” !!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *