PUTIN PODRŽAO ŠOJGUOV PREDLOG: Otkriveno šta će biti sa zaplenjenim zapadnim oružjem

Predsednik Rusije Vladimir Putin podržao je inicijativu ministra odbrane Sergeja Šojgua da se zaplenjeno oružje zapadne proizvodnje preda Narodnim milicijama Donjecke i Luganske Narodne Republike.

PRATITE “PEČAT” NA FEJSBUKU

– Što se tiče naoružanja, posebno zapadne proizvodnje, koje je završilo u rukama ruske vojske, naravno, podržavam mogućnost njegovog prebacivanja u vojne jedinice Luganske i Donjecke Narodne Republike – saopštio je Putin danas na sastanku sa članovima Saveta bezbednosti Rusije.

– Molim vas, uradite to – rekao je Putin Šojguu i dodao da je spreman da potpiše predsedničke ukaze po tom pitanju, ako bude bilo potrebno.

– U svetlu činjenice da svedočimo apsolutno nekontrolisanim isporukama raznog naoružanja Ukrajini – i po mom mišljenju, tamo niko ne razmišlja o tome kome se i koliko oružja daje. Imamo predlog da se poveća borbena sposobnost milicija LNR i DNR prebacivanjem sredstava PVO i protivtenkovskih raketnih sistema koji su zaplenjeni – rekao je Šojgu.

PRATITE “PEČAT” NA TELEGRAMU

On je saopštio i da su ruske oružane snage zaplenile veliki broj ukrajinskog naoružanja i tehnike. 

– U pitanju su tenkovi, oklopna vozila i sve vrste lakog naoružanja. Takođe, dosta artiljerije. Pored toga, ima i mnogo sistema “dževelin” i “stinger” – precizirao je ministar.

Evropske zemlje koje su poslale oružje Ukrajini

Iako su mnoge zemlje Ukrajini poslale vojnu opremu u vidu pancira i šlemova, kao i suvih obroka, Kijev je dobio i pomoć u vidu naoružanja, pre svega ručnih protivvazdušnih i protivtenkovskih bacača.

Kako je Juronjuz objavio 4. marta, Nemačka planira da isporuči Ukrajini 1.000 protivtenkovskih raketnih bacača, 500 sistema “stinger”, devet haubica, 14 oklopnih vozila i 10.000 tona goriva.

Švedska je najavila da će Kijevu isporučiti protivtenkovsko oružje.

Pročitajte i:

POSTOJI SAMO JEDNA KINA: Peking poslao jasnu poruku

NOVI SVETSKI RAT JE VEĆ POČEO: Maduro o trenutnoj geopolitičkoj situaciji

MEDVEDEV O ODLASKU MEKDONALDSA IZ RUSIJE: “Možemo i sami da pravimo pljeskavice”

Belgijska vlada je obećala 2.000 mitraljeza, 3.800 tona goriva, 3.000 automatskih pušaka i 200 komada protivtenkovskog oružja.

Holandija će obezbediti 200 protivvazdušnih projektila “stinger”.

Češka šalje 30.000 pištolja, 7.000 jurišnih pušaka, 3.000 mitraljeza i nekoliko desetina snajperskih pušaka, kao i milion komada municije. Rumunija obezbeđuje gorivo, pancire, šlemove, municiju i drugu vojnu opremu.

Pored toga, Bukurešt je saopštio da je jedanaest rumunskih vojnih bolnica spremno da primi ukrajinske ranjenike u sukobu.

Finska, zemlja koja nije članica NATO, ali je deo EU, najavila je slanje oružja Ukrajini, obećavajući 2.500 jurišnih pušaka, 150.000 komada municije, 1.500 raketnih bacača i 70.000 suvih obroka.

Danska je takođe najavila da će poslati 2.700 komada protivtenkovskog oružja i da će dozvoliti danskim dobrovoljcima da se pridruže jedinicama koje su formirane u Ukrajini.

Norveška će poslati 2.000 protivtenkovskih raketa.

Najnovije informacije čitajte u kategoriji VESTI.

7 komentara

  1. Red je da molo dobiju i Kinezi i Iranci da naprave kopije a i Sirijcima i Hutijima nije na odmet

    73
    2
  2. Major Ljuba Vulović

    To je taj zapad,koji je za “mir”.U stvari,oni šalju oružje Rusima,pošto će ovi da ga zaplene.

    96
    3
  3. SAMO NEK SALJU,SVE CE TO ZAVRSITI U RUKAMA RUSA ,A MECKU ZAIGRALI NA TLU RUSKOG NARODA ,DOCICE I KOD NJIH U DVORISTU

    12
    1
  4. Nek salju samo.
    Sve ce to biti sagoreno ali nazalost I zajedno sa onima koji budu rukovali sa tim.
    Znaju pacovi kako da gurnu ukrajince …

    14
    2
  5. Mene interesuje da li Zapad kapira da samo razbuktava požar,time što šalje oružje.Kažu da se neće mešati u sukob,pa oni su ga i izazvali.Bog nek im je upomoć i da ih osvesti.

    16
    1
  6. Da, jasno je da Zapad zeli da produzi ovsj rat i proda sto vise oruzija Ukraini. To je njijova “ pomoc” !!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *