ПРОВЕТРАВАЊЕ

ФОТО: ГП018

После 10 година владавине СНС жели још да влада. То мора и да заслужи

Српска напредна странка одлучила је да на парламентарне изборе 3. априла – који за сваку странку власти значе суд о ономе што је урадила – изађе у заклону неспорног угледа Данице Грујичић као прве на листи кандидата за посланике. Ако је СНС тиме дала оцену свог досадашњег рада, она није похвална чим на том симболичком првом месту није нико од оних коју су ту власт до сада спроводили. А ако именовање професорке Грујичић не представља пуки предизборни маневар скретања пажње с разних проблема, него залог политике каква ће се водити у периоду који је пред нама, онда Србија има чему да се понада ако 3. априла одлучи да настави да верује да ће је СНС одвести у бољу будућност.

* Цео текст је доступан претплатницима или у штампаном издању *

3 коментара

 1. “Српска напредна странка одлучила је да на парламентарне изборе 3. априла – који за сваку странку власти значе суд о ономе што је урадила – изађе у заклону неспорног угледа Данице Грујичић као прве на листи кандидата за посланике.”
  Јасни су мотиви СНСа да ангажује професорку Грујичић али нам господин Врзић ништа не рече који би могли бити мотиви госпође Грујичић да прихвати кандидатуру.
  У неком свом скромном размишљању ја долазим до закључка да су јој мотиви слични као и код Руса и Кинеза. Пошто цене да од опозиције нема никакве користи они разговарају искључиво са властима.
  Вероватно је и госпођа Грујичић дошла до сличног закључка. Поред овакве опозиције Вучић и СНС могу владати довека. Па боље да ја онда уђем унутра и покушам се за нешто изборити.

 2. Tоплица

  Ta наша власт најбољи је индикатор плачевног стања целог друштва, тако да је Вучићево хвалисање у стилу обичног навијача, можда корисно као неки лек ?! При чему нам није јасно да ли наше друштво не препознаје општи интерес или за њега не хаје, него смо се масовно (част ретким изузецима) претворили у бедне протуве које се још једино гурају око казана СНС. У том светлу ни потез госпође Грујичић не улива никакву наду, и жалимо што је до њега дошло.
  Како човек није савршено биће, посебно у области стицања материјалних добара за физички опстанак, где нема рационалну меру, то је пракса преовлађујућег система организације у савременом свету утврдила могућност промене власти. Но након свега уплива недобронамерног Западног света и наше очигледне недораслости овој ситуацији. ми смо Западу и даље богомдано “огледно добро”, коме се добро не пише. А кад се једном ипак деси да нас неко подстакне да се померимо, тад ће Запад већ имати резервну гарнитуру, па ће са затуцаном светином заједно пљувати и рушити ове, да би је на миру и уз општи аплауз довела за нови десетогодишњи или сличан циклус.
  Све остало су трице и кучине.

 3. Г-ђа професор Даница Грујичић СНС служи као мамац у предизборној трци. Шта је мотив поменуте уважене личности да буде експонент странке, само можемо да нагађамо. Свакако да је она ушла чиста срца и уверена да може да помогне Србији. Ако СНС поново освоји власт, Даница Грујичић, буде ли се држала својих надасве тачних и цењених ставова, неће дуго опстати; мораће се приклонити захтеву да се утопи у аморфну масу посланика који не мисле својом главом већ само демонстрирају партијску послушност, не користећи ником у Србији, до самима себи.
  Заиста, СНС има велике шансе да настави владавину, упркос кардиналним грешкама које је починила; упркос забадању прста у око сваком српском патриоти, довођењем таквих креатура каква је Г. Чомић која “само ради свој посао” за који је плаћена са стране (осим онога што јој Србија плаћа да ради на директну српску штету); А. Брнабић – други прст у око целокупном моралу Србије и СПЦ; З. Михајловић, осведоченој штеточини… да и не помињем г. Блера – како је такав нитков уопште могао да постане – саветник српског председник? Шта га је саветовао? Да истраје у непризнавању Косова? Неће бити! Замазивање очију народа причама о економском лидерству Србије, као да смо слепи код очију! Држава једном руком нешто да, а са две руке узмима од народа – као да се то не види, на стандарду – какав БНД! Он није показатељ бољег живота у Србији. Све оно што је СНС досад учинила попуштајући косовској власи на њеном путу ка државности, квалификује је за казну, а не за награду.
  Али, шта је алтернатива? Неко из опозиције? Па она је још гора – крпеж од оних које народ отрескао о земљу пре десет година, врхунски осведочено кооперативан скуп људи које је тако лако поткупити да је то просто срамота. И ко? Господе! Нека Мариника која мобилише најгори део Срба на пројектима каква је резолуција о Сребреници? На пљувању сопственог народа и уваљивања у непостојећи грех (геноцида) за вјеки вјеков! Понош – издајник, који је, између осталог, у окриље Генералштаба примио канцеларију НАТО пакта, српске крвопије. Доста је више НАТО пакта, доста настојања да будемо примљени у ЕУ; то би био само пут у нашу дефинитивну пропаст, јер бисмо морали толико тога да учинимо, супротног нашим интересима.
  Па, СНС и Вучићу, освестите се, и направите ПРОВЕТРАВАЊЕ! Не лажите више народ! Око Рио Тинта; крајње непожељног постављања Србије на “лидерски” положај у четвртој индустријском револуцији – коме то треба?! Коме треба идиотски закон о родној равноправност? Ћутање о јасеновачким мученицима? Небрига о стању наше пољопривреде? Само празне приче – ја бих боље управљала!
  Иначе, ја се још једино уздам у Бога, да “одсвира пенал у последњем тренутку!”

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена.