Шта нас чека после короне

СВЕТ ПОСЛЕ КОВИДА

Док су „Блекрок“ и пријатељи енормно увећали богатство у ковид операцији, она је нас коштала 16 одсто глобалног БДП-а. Економиста Роберт Киосаки предвиђа да то „може довести до тако великог краха да и глобална резервна валута, амерички долар постане ’безвредан’“

До скора се ниси могао окренути од короне, сад од руске инвазије, јавља ми друг из Амстердама. У реченици „с лица места“ се „назире крај пандемијске пантљичаре“, те „сада производња непријатеља“ преплављује западне медије. А на Западу нема „омиљенијег“ непријатеља од Руса. Али Руси су само врх леденог брега проблема Запада.

МЕРЕ СЕ ПОВЛАЧЕ Само што је западни свет успео да се усагласи око Великог корона греха Новака Ђоковића и прогона грешника, на сцену је истрчао британски премијер Борис Џонсон: „Од следећег четвртка престају да важе обавезни ковид пасоши… Од сада влада неће тражити да људи раде од куће. Влада више неће наметати ношење маски било где. Господо, од сутра више нећемо захтевати маске у школским учионицама“, викао је 19. јануара 2022. у најчувенијем парламенту на свету премијер познат по разбарушености.

[restrict] Није дизао поглед, јер овај његов наступ озбиљно конкурише за најнеморалнији политички говор у првој четвртини XXI века. С времена на време посланици су викали „ууууухх“. Као протест или као подршку? Исти посланици две године нису налазили ништа чудно у корона тоталитаризму. И сада су могли само да завиде премијеру који је у влади организовао корона журке. Видео-спотови показују да је било баш живо и да је Џонсон човек од акције. Могао би се појавити и на српским свадбама кад се од играча траже и зној и креативност а после дугих играња ужичког кола. Кад су Енглези огласили „Скидај маску!“, западна колективна хистерија одједном је почела да пуцкета као лед у освит пролећа. Иако мутант омикрон носи највеће бројеве оболелих, владе су почеле да се понашају као да је неко у лудници упалио светло. „Холандија укида најзахтевније контроле, Данска ће укинути сва ограничења у року од неколико дана, а Француска ће почети да ублажава ограничења следеће недеље, јер многе – иако не све – земље ЕУ одлучују да се поново отворе упркос рекордном броју заражених“, јавља „Гардијан“ тоном који не подразумева никакво чуђење. Да, то су оне новине за чијег се власника с почетака XX века Чарлса Скота веже изрека да су „коментари слободни, а чињенице светиња“. Тако је логично да на чињеницу „рекордни број заражених“ долази коментар Светске здравствене организације да се „може сигнализирати нова, више управљива фаза у пандемији“, јер – коментарише слободни „Гардијан“ – варијанта омикрон јесте заразнија „али обично мање озбиљна за вакцинсане“. Новинар који држи до етичког кодекса, после две године искуства, ово не би написао. Јер множе се тврдоглаве чињенице.

ШТО ГОРЕ ТО БОЉЕ ВАЕРС (Амерички систем за извештавање о вакцини) је, рецимо на дан 14. јануара 2022, обавештавао о 21.754 смрти као последице вакцине. Пријављено је 3.594 побачаја. Национална компанија за животно осигурање One America уочила је у трећем кварталу 2021. да су радно способни Американци (од 18 до 64 године) умирали по стопи која је већа од стопе из времена пре пандемије за 40 одсто! После бустера. На панелу „Ковид-19: Друго мишљење“ у Вашингтону се могло сазнати да је „број дијагноза рака у војном систему порастао са петогодишњег просека (2016–2020) од 38.700 годишње на – 114.645 у првих 11 месеци 2021… За разлику од ВАЕРС-а, где противници могу да приговарају да свако може да пријави случај, ово раде само војни лекари… Ово је јасно дефинисана и ограничена популација под одличним надзором.“ Претежно младо становништво. Мејнстрим медији неће посумњати да то и случајно има везе с ковидом?! Озбиљни „Гардијан“ је, рецимо, могао да уочи чињеницу да је смртност тинејџера у Великој Британији порасла за 47 одсто у три месеца пошто су постали квалификовани за вакцинацију против ковида. И да се томе посвети. Или: „Недавна хистопатолошка анализа органа 15 пацијената који су умрли у року од седам дана до шест месеци после вакцинације, старости од 28 до 95 година, показала је да је 14 смртних случајева – 93 одсто – узроковано вакцином… Аутопсијом је откривен ’процес имунолошког самонапада’ који је без преседана. Пошто је вакцинација била једини заједнички именитељ свих случајева, нема сумње да је она била окидач самоуништења код ових умрлих особа“, објавили су Зухарт Бакди и Арне Буркхарт, у свету медицине несумњиви ауторитети.

ДЕЗИНФОРМИСАЊЕ СВЕТА Али ни однос према тим страшним чињеницама ни изблиза целовито не описују стање у друштву и јавности. Кит Најтли из Off Guardian-а – групе која се одвојила од редакције под слоганом „зато што чињенице стварно треба да буду светиња“ – јавља о „медијским лажима и светим обредима култа вакцине“. Узима пример „Индепендента“ који, како каже, засад води у трци за награду „најгоре новинарство године“. „Антиваксер носилац олимпијске златне медаље Силвестер Чолањи умро је од ковида, имао је 51 годину“, јавио је „Индепендент“. Смрт познате личности, рекло би се. Међутим, не. Није то вест. У трећем пасусу чланка пише оно што је за главну вест: „Чолањи, шестоструки освајач медаља на Светским првенствима, према мађарским новинама ’Блик’, на друштвеним мрежама је износио став против вакцинације, а онда се вакцинисао да би могао да настави да ради као гимнастички тренер.“ Вест је: шампион вакцинисан, па је уследила смрт! Али, као што рече Најтли, „најгори аспект ове црне рупе није тај намерно обмањујући наслов, или недостатак и најосновније новинарске етике, он је дубљи. Ту постоји неизговорена порука… да иако је вакцинсан, његова неувереност у ефикасност вакцине значи да је он и даље био ’антиваксер’ и да је зато заслужио да умре“. А то није грешка него грех у свету ваксерске религије. „Својим ставовима против вакцинације он је изазивао клетву ковида. Говорећи јерес, призивао је Божји гнев.“ Живимо, дакле, у оној приповести да антихрист радо цитира Библију кад мисли да му користи. „У почетку је људима речено, да ће као антиваксери умрети, јер вакцина је нова крв Христова, а кад је прихвате, обећава им се живот вечни. Ово условљавање иде тако дубоко да га људи преокрећу: Е, ако умреш, мора да си био антиваксер. Бити вакцинисан, а не веровати у вакцину, једнако је лоше као и одбацити вакцину, јер духом остајеш невакцинисан… те ако као јадни Силвестер Чолањи – добијете вакцину па умрете, то показује да ваша вера није јака, потајно сте у свом срцу антиваксер, и штампа ће то рећи у твом некрологу. Сви медији говоре на овај начин.“ А медији су нечији. Глас неког антихриста! Њихов говор следи нечији циљ. О последице тог „вируса“ спотицаћемо се ко зна колико. Или ће бити неке катарзе? Која је једино могућа кроз отимање слободе.

Само што је западни свет успео да се усагласи око Великог корона греха Новака Ђоковића и прогона грешника, на сцену је истрчао британски премијер Борис Џонсон: „Од следећег четвртка престају да важе обавезни ковид пасоши“. Овај његов наступ озбиљно конкурише за најнеморалнији политички говор у првој четвртини XXI века

УСТАНАК КАНАДСКИХ КАМИОНЏИЈА „Са сузама у очима са једног од надвожњака гледали смо истински историјски тренутак“, јавља Дејвид Скрипац, инжењер ваздухопловства. „Хиљаде Канађана који воле слободу окупили су се ту – као и широм земље – на леденој хладноћи, држећи подигнуте заставе и знакове да покажу подршку хиљадама храбрих возача камиона док су пролазили поред нас у Конвоју слободе на путу ка главном граду Отави.“ То је ваљда најбољи опис протеста против беспризорности председника канадске владе Џастина Трудоа (који се пред најавом доласка народа склонио на непознату адресу!) и најдиректнија порука његовог народа: „Канади је доста!“ Кажу да је Конвој слободе чинило бар 50.000 камионџија из целе земље. Поруке су: 1) укинути вакциналне пасоше и све програме за праћење контакта; 2) укинути обавезну вакцину против ковида 19 и поштовати права оних који из било ког разлога желе да остану невакцинисани; 3) прекинути вербално малтретирање Канађана који се не слажу са владиним мерама и 4) престати принудом ограничавати дебату и подржавати цензуру мишљења која се разликују од естаблишмента; ово стиже „пошто смо у протекле две године гледали како је наша Повеља о правима и слободама – највиши закон у земљи – потпуно уништена“. Тако говори побуњени народ у било којој земљи где трудои, бајдени, макрони на суманут начин „штите здравље грађана“ поништавајући сопствене уставе. У друштву у коме су они то чинили за такве ствари закони предвиђају озбиљне санкције. Да ли ће се народне побуне завршити без санкција? Или то што су они поништили законе према њима отвара однос у безакоњу?

СЕТИТЕ СЕ НИРНБЕРГА Наравно да један од чланова ФДА (Управа за храну и лекове) др Ерик Рубин није бринуо о закону кад је 26. октобра 2021. расправљано о одобрењу фајзер ковид инјекција за децу од 5 до 11 година. Ево: „Никад нећемо сазнати колико је ова вакцина безбедна, ако не почнемо да је дајемо. Тако то иде… Мислим да би требало да гласамо да то одобримо.“ И би. Али не значи да то, за „струку“, нажалост, типично понашање, никад неће бити пропитано. Ако је некад и негде био неки закон који је држао до човекове потребе за слободом и правдом, они који су њиме брисали ко зна шта све – не могу се осећати безбедно. Савест друштва сваки час може да пробије из терора безакоња.Адвокат Рајнер Фојмих сматра да је његов правни тим од 50 адвоката за суд у Хагу прикупио довољно убедљивих доказа – за процес сличан оном у Нирнбергу после рата – а „да су се фармацеутске корпорације глобално уротиле са кључним националним владама… у предумишљају злочиначке намере у коришћењу биолошког оружја вакцине за чињење дела домаћег биотероризма против уплашених маса које су жртве“. Ако вам то изгледа прејако, ваља знати да Фојмих није усамљен. Док медији то скривају, најмање 1.011 научних студија (чињеница од 5. јануара) „ван сваке разумне сумње показује да су невакцине ковид-19 заправо смртоносне“. И Борис Џонсон је, у оном изненадном заокрету, изгледа имао на уму и такве чињенице. Мeтрополитен полиција Лондона преузела је да истражи оно што се назива „највећа светска међународна истрага злочина“ (случај бр. 6029679/21). Тужба је поднесена Међународном кривичном суду у Хагу (МКS ОТP-CR-473/21) – на 46 страна оптужују се Бил Гејтс, Ентони Фаучи и још неколицина. Иако су процеси потврђени као правно релевантни и – могли би занимати много људи – медији не обраћају пажњу. Трећа тужба је подигнута у Индији – стручњак за Нирнбершко суђење адвокат Дипали Ојха оптужује Фондацију Била и Мелинде Гејтс за геноцид. Иначе, Индијски врховни суд је још 2014. тражио хапшење Гејтса због илегалног вакцинисања девојчица без пристанка родитеља а што је изазивало бројне смрти и трајне последице.

ДОБИТНИЦИ ИДУ ДАЉЕ С другe странe, и добитници короне спремају нову операцију. Лепа илустрација је отворено писмо првог човека „Блeкрока“ Лерија Финка, који јавља „правце развоја“ својим директорима (70 канцеларија у 30 земаља; присутни и у Србији) где се пандемија узима као нешто што јесте „покренуло еволуцију на турбопогон у оперативном окружењу“. Као извесна прошлост. Тако турбоизазвани „Блекрок“ је имовину повећао на 10 билиона долара до јула 2021. Утростручио. Али пошто се „кроз ефективни капитализам стејкхолдера капитал ефикасно распоређује, компаније постижу трајну профитабилност, а вредност се ствара и одржава на дужи рок“, неће се „Блекрок“ држати короне као пијан плота. Ако покушате да разумете шта је стејкхолдер, никако нећете моћи да повежете значење појма с капитализамом око нас. Говори се о „обострано корисним односима“ – али 99% учесника у капиталистичкој игри данас стално губи, више или мање, а само 1% добија. Трајна профитабилност подразумева да јавно волите тржиште, да слабије гурате у ту неизвесност, али да све чините да оно на вас не делује. Док су „Блекрок“ и пријатељи енормно увећали богатство у ковид операцији, она је нас коштала 16 одсто глобалног БДП-а. Економиста Роберт Киосаки предвиђа да то „може довести до тако великог краха да и глобална резервна валута, амерички долар постане ’безвредан’“. Нико не може да претпостави колико ће нас коштати њихов нови посао трајне профитабилности – оно што Финк у свом спису зове – декарбонизација, а ми га знамо као – „климатске промене“, „зелена агенда“, „нулта тачка загађења“. У Ларијевом писму нема сумње да ћемо и ту удицу прогутати. Као и корону. Држе да је то „понуда која се не може одбити“. На нашу срећу, ствари баш не стоје тако.

[/restrict]

Један коментар

  1. Znamo da nas čeka eko-fašizam sa visokim cenama, kao i uvođenje totalitarizma kao što je WEF zamislio!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *