Дрецун: Истрага да иде у правцу Кадрија Весељија и Вашингтона!

Убиство Оливера Ивановића је добро испланирано и извели су га професионалци, каже председник скупштинског Одбора за КиМ Милован Дрецун и додаје да је најављена посета председника Србије Александра Вучића КиМ „веома ризична за њега, али неопходна“.

„Председник ће бити са српским народом, показаће да држава Србија у потпуности стоји иза српског народа на КиМ, да их храбри, да им гарантује безбедност колико Србија може да уради, да смири тензије које су нарасле“, рекао је Дрецун за РТС и додао да ће боравак председника преломити ситуацију и спречити даље тензије.

Он је додао да пажња током истраге о убиству Оливера Ивановића треба да иде у два правца — један је према Кадрију Весељију, председнику приштинског парламента, за кога каже да на челу Тачијеве параслужбе која делује у јужном делу Митровице.

„Мислим да би могао да пружи много информација о овом бруталном убиству. Ко су извршиоци и налогодавци. Имајући у виду претњу да ће доћи до Ниша“, нагласио је Дрецун.

Други правац, како је рекао, треба да буде према Вашингтону, и томе на основу чега су направили процену да ће доћи до немира и инцидената на КиМ.

Налогодавац и извршитељ могу се пронаћи, сматра он, ако буде политичке воље западних земаља које имају јаке обавештајне службе на КиМ и које тачно знају ко и како делује на тим просторима.

Како је рекао, већ досадашњи ток истраге показује да се ради о веома добро планираном и ефикасно изведеном бруталном убиству, који су извели професионалци.

„Када говорите о аутомобилу, његов власник је мртав, ауто је купљен 1994. године… Све је врло прецизно испланирано“, рекао је Дрецун.

Како каже, то је атентат који има и регионални карактер, у таквим условима је питање ко су „пуцачи“, одакле су дошли, где је набављено оружје, ко је прикупљао обавештајне информације

3 коментара

  1. DRECUN kaze da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vucica KiM “veoma rizicna”?

    ZASTO rizicna kada Vucic sa Tacijem (Srbijja i Kosovo) vodi pregovore o statutu Kosova i normalizaciji odnosa na Balkanu? To bi trebalo da znaci da je apsurdno da postoje rizici takve posete svojoj teritoriji (Vucic stalno istice da je Kosovo (KiM) sastavni deo Srbije), iako Briselski sporazum koji je nas predsednik potpisao odredjuje drugaciji status: Kosovo nezavisna Albanska drzava! Dakle, iz tih razloga “poseta” je rizicna, mogu de se desse nepredvidive okolnosti za koje zna Drecun, ali ih precutkuje, a to je…
    … da ce Kosovo braniti ter.integritet i suverenitet po BS kao sto je branilo “da ne pusti sareni beogradski voz preko granice za Kosovo”, “da se glasacke kutije za izbor predsednika Srbije iznesu van granice Kosova u Vranje i Rasku, Sandzak na prebrojavanje”?

  2. Звездан

    Шта су радиле наше обавештајне и контраобавештајне службе? Очигледно да нису радиле свој посао и да су захваљујући обавештајним продорима других, страних служби (пре свега хрватске, енглеске и америчке) ван функције.

  3. Mi smo okupirana zemlja.Ubica Olivera,kao i djindjica,Bulatovica,Badze Curuvioje Stambolica i mnogih drugih je narucen iz istog centra.Taj centar pominje Drecun.Niko od ubica nije pronadjen niti ce biti pronadjen.Kad ce stvar krenuti.Onog trenutka kad drzava Srbija ponisti sve Zakone koji su doneti pod okupacijom od 2000 do 2012 a mozda i do 2o18.Kad se javno bude reklo koja je najveca teroristicka zemlja na planeti i sa njom prtekinuli svi odnosi.Kad jedini uslov nove vlade da dodje na vlast ne bude to da nece menjati ni Zakone,ni Odluke ni Ugovore ni ljude koji su delo OKUPACIJE.Kalko da radimo poslove u interesu zemlje kad nema resora,sektora u kome ne sede ljudi koji su zaduzeni za podrivanje bezbednosti zemlje.Svi to vide i niko nista ne preduzima.Sta to oni nama jos treba da urade sto nam nisu uardili.Neverujem da nam sa putinom smeju pretiti atomskom bombom.O nepogodama da ne govorim.Kad se resimo ovih resicemo se i nepogoda.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *