Drecun: Istraga da ide u pravcu Kadrija Veseljija i Vašingtona!

Ubistvo Olivera Ivanovića je dobro isplanirano i izveli su ga profesionalci, kaže predsednik skupštinskog Odbora za KiM Milovan Drecun i dodaje da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vučića KiM „veoma rizična za njega, ali neophodna“.

„Predsednik će biti sa srpskim narodom, pokazaće da država Srbija u potpunosti stoji iza srpskog naroda na KiM, da ih hrabri, da im garantuje bezbednost koliko Srbija može da uradi, da smiri tenzije koje su narasle“, rekao je Drecun za RTS i dodao da će boravak predsednika prelomiti situaciju i sprečiti dalje tenzije.

On je dodao da pažnja tokom istrage o ubistvu Olivera Ivanovića treba da ide u dva pravca — jedan je prema Kadriju Veseljiju, predsedniku prištinskog parlamenta, za koga kaže da na čelu Tačijeve paraslužbe koja deluje u južnom delu Mitrovice.

„Mislim da bi mogao da pruži mnogo informacija o ovom brutalnom ubistvu. Ko su izvršioci i nalogodavci. Imajući u vidu pretnju da će doći do Niša“, naglasio je Drecun.

Drugi pravac, kako je rekao, treba da bude prema Vašingtonu, i tome na osnovu čega su napravili procenu da će doći do nemira i incidenata na KiM.

Nalogodavac i izvršitelj mogu se pronaći, smatra on, ako bude političke volje zapadnih zemalja koje imaju jake obaveštajne službe na KiM i koje tačno znaju ko i kako deluje na tim prostorima.

Kako je rekao, već dosadašnji tok istrage pokazuje da se radi o veoma dobro planiranom i efikasno izvedenom brutalnom ubistvu, koji su izveli profesionalci.

„Kada govorite o automobilu, njegov vlasnik je mrtav, auto je kupljen 1994. godine… Sve je vrlo precizno isplanirano“, rekao je Drecun.

Kako kaže, to je atentat koji ima i regionalni karakter, u takvim uslovima je pitanje ko su „pucači“, odakle su došli, gde je nabavljeno oružje, ko je prikupljao obaveštajne informacije

3 komentara

  1. DRECUN kaze da je najavljena poseta predsednika Srbije Aleksandra Vucica KiM “veoma rizicna”?

    ZASTO rizicna kada Vucic sa Tacijem (Srbijja i Kosovo) vodi pregovore o statutu Kosova i normalizaciji odnosa na Balkanu? To bi trebalo da znaci da je apsurdno da postoje rizici takve posete svojoj teritoriji (Vucic stalno istice da je Kosovo (KiM) sastavni deo Srbije), iako Briselski sporazum koji je nas predsednik potpisao odredjuje drugaciji status: Kosovo nezavisna Albanska drzava! Dakle, iz tih razloga “poseta” je rizicna, mogu de se desse nepredvidive okolnosti za koje zna Drecun, ali ih precutkuje, a to je…
    … da ce Kosovo braniti ter.integritet i suverenitet po BS kao sto je branilo “da ne pusti sareni beogradski voz preko granice za Kosovo”, “da se glasacke kutije za izbor predsednika Srbije iznesu van granice Kosova u Vranje i Rasku, Sandzak na prebrojavanje”?

  2. Šta su radile naše obaveštajne i kontraobaveštajne službe? Očigledno da nisu radile svoj posao i da su zahvaljujući obaveštajnim prodorima drugih, stranih službi (pre svega hrvatske, engleske i američke) van funkcije.

  3. Mi smo okupirana zemlja.Ubica Olivera,kao i djindjica,Bulatovica,Badze Curuvioje Stambolica i mnogih drugih je narucen iz istog centra.Taj centar pominje Drecun.Niko od ubica nije pronadjen niti ce biti pronadjen.Kad ce stvar krenuti.Onog trenutka kad drzava Srbija ponisti sve Zakone koji su doneti pod okupacijom od 2000 do 2012 a mozda i do 2o18.Kad se javno bude reklo koja je najveca teroristicka zemlja na planeti i sa njom prtekinuli svi odnosi.Kad jedini uslov nove vlade da dodje na vlast ne bude to da nece menjati ni Zakone,ni Odluke ni Ugovore ni ljude koji su delo OKUPACIJE.Kalko da radimo poslove u interesu zemlje kad nema resora,sektora u kome ne sede ljudi koji su zaduzeni za podrivanje bezbednosti zemlje.Svi to vide i niko nista ne preduzima.Sta to oni nama jos treba da urade sto nam nisu uardili.Neverujem da nam sa putinom smeju pretiti atomskom bombom.O nepogodama da ne govorim.Kad se resimo ovih resicemo se i nepogoda.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *