Pečat nedelje

Trijumf vaterpolista

Srbija je postala šampion sveta i u vaterpolu. Posle fantastične igre naših reprezentativaca u finalu protiv Hrvatske, u subotu uveče je u Kazanju u Rusiji ostvarena najubedljivija pobeda u istoriji finala svetskih prvenstava: 11 prema 4. Neizvesnosti je bilo samo na početku utakmice, posle vođstva Hrvatske od 2:0, ali naši momci su se ubrzo pribrali i na kraju rutinski ubitačnom igrom pokazali ko je najbolji na svetu.
Rukovodioci HRT-a nisu imali snage da sportski podnesu poraz svoje momčadi, pa su direktan prenos prekinuli odmah posle poslednjeg sudijskog zvižduka kako gledaoci u Hrvatskoj ne bi videli dodelu medalja i intoniranje srpske himne „Bože pravde“.
Srpski pak vaterpolisti u Beogradu su pozdravljeni na uobičajeni način, uz hiljade ljudi okupljenih pred zgradom Skupštine grada, uz pesmu i raširene zastave Srbije.

Hrvatska zdravica

Branimir Glavaš, jedan od osnivača Hrvatske demokratske zajednice, nekadašnji župan Osječko-baranjske županije, general bojnik Hrvatske vojske, višestruki zastupnik u Saboru Hrvatske a uz sve to i osuđeni ratni zločinac, na svom Fejsbuk profilu pohvalio se fotografijom sa letovanja. A u prvom planu dve boce vina na čijim je etiketama – Adolf Hitler. S leve strane, pored supruge, kučenceta i romantično zapaljene sveće „Firervajn“ (Führerwein) a do njega vino s etiketom „Jedan narod, jedan rajh, jedan firer“ (Ein Volk, ein Reich, ein Führer) sve sa Hitlerom s podignutom rukom u znak nacističkog pozdrava…

Nestanak srpskog brenda

Srpski traktor, slavni domaći brend proizveden u fabrici IMT završio je „karijeru“: posle šest decenija otišao je u istoriju. „Industrija motora i traktora“ zaustavila je kompletnu proizvodnju, a očekuje se da će narednih dana sud doneti odluku o stečaju.
Proizvodnja u IMT zaustavljena je posle 60 godina. Rekordne godine bile su one s kraja osamdesetih kada je u toj fabrici oko 12 i po hiljada zaposlenih proizvodilo i do 45 hiljada traktora, – za kupce širom Balkana, ali i sveta. Rukovodstvo objašnjava da bez zaštite države mora u stečaj, sud će doneti odluku, ali – izvesno je – srpski traktor nema budućnost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *