Печат недеље

Тријумф ватерполиста

Србија је постала шампион света и у ватерполу. После фантастичне игре наших репрезентативаца у финалу против Хрватске, у суботу увече је у Казању у Русији остварена најубедљивија победа у историји финала светских првенстава: 11 према 4. Неизвесности је било само на почетку утакмице, после вођства Хрватске од 2:0, али наши момци су се убрзо прибрали и на крају рутински убитачном игром показали ко је најбољи на свету.
Руководиоци ХРТ-а нису имали снаге да спортски поднесу пораз своје момчади, па су директан пренос прекинули одмах после последњег судијског звиждука како гледаоци у Хрватској не би видели доделу медаља и интонирање српске химне „Боже правде“.
Српски пак ватерполисти у Београду су поздрављени на уобичајени начин, уз хиљаде људи окупљених пред зградом Скупштине града, уз песму и раширене заставе Србије.

Хрватска здравица

Бранимир Главаш, један од оснивача Хрватске демократске заједнице, некадашњи жупан Осјечко-барањске жупаније, генерал бојник Хрватске војске, вишеструки заступник у Сабору Хрватске а уз све то и осуђени ратни злочинац, на свом Фејсбук профилу похвалио се фотографијом са летовања. А у првом плану две боце вина на чијим је етикетама – Адолф Хитлер. С леве стране, поред супруге, кученцета и романтично запаљене свеће „Фирервајн“ (Führerwein) а до њега вино с етикетом „Један народ, један рајх, један фирер“ (Ein Volk, ein Reich, ein Führer) све са Хитлером с подигнутом руком у знак нацистичког поздрава…

Нестанак српског бренда

Српски трактор, славни домаћи бренд произведен у фабрици ИМТ завршио је „каријеру“: после шест деценија отишао је у историју. „Индустрија мотора и трактора“ зауставила је комплетну производњу, а очекује се да ће наредних дана суд донети одлуку о стечају.
Производња у ИМТ заустављена је после 60 година. Рекордне године биле су оне с краја осамдесетих када је у тој фабрици око 12 и по хиљада запослених производило и до 45 хиљада трактора, – за купце широм Балкана, али и света. Руководство објашњава да без заштите државе мора у стечај, суд ће донети одлуку, али – извесно је – српски трактор нема будућност.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *