„Zločin“ i kazna za Nezavisnu državu Teksas

Piše Mara Knežević Kern
Vežba JadeHelm 15 (Štit od žada 15) će se odvijati od 15. jula do 15. septembra ove godine, u cilju pripremanja američke armije za „nekonvencionalni rat“, vođen na „neprijateljskoj teritoriji“, kojom su označeni Teksas i Juta. Vojne vežbe obuhvataju i Arizonu i Novi Meksiko, a u njima će pored ostalih učestvovati i Komanda za specijalne operacije vojske SAD (USASOC) Zelene beretke, mornarica i ratno vazduhoplovstvo

O mori koja čeka gradsko stanovništvo – suočeno s danonoćnim nadletanjem avijacije, prizemljivanjem helikoptera u parkove i na gradske ulice, pokretima do zuba naoružane pešadije, sanitetskih kola i vatrogasaca – pokušali su da govore aktivisti iz Bastrop Kauntija, tražeći istinu o prirodi  ovih manevara i razlozima što se vežba odvija u gradskom jezgru, umesto na poligonu.

Građani su tom prilikom izrazili sumnju u dobre namere vojnih vlasti, i obećanja o nepostojanju rizika po stanovništvo. Guverner Teksasa Greg Ebot posebno se zamerio Vašingtonu odlukom o uključivanju teksaske garde tokom manevara federalnih vojnih jedinica, obrazloživši to potrebom da zaštiti stanovništvo i imovinu.

Umesto odgovora, usledio je nelegalni oružani upad federalaca na skup u Bastrop Kauntiju, kada su učesnici fotografisani, uz uzimanje otisaka prstiju, biometričkih podataka, a oduzeti su im mobilni telefoni i oprema za snimanje. Zgradu su okružili vojnim vozilima.

Predsednik Pokreta za Nezavisnu Republiku Teksas, Džon Džarnek tvrdi da se radi o slučaju bez presedana, koji ukazuje na opravdanost straha od prekoračenja prava federalne administracije nad faktički nezavisnim Teksasom. Ovaj pokret traži da se preispita kršenje ugovora o pripajanju, sklopljenog 1836, uz tvrdnje da Republika Teksas nije bila legalno  pripojena SAD. „Ne postoji ratifikovan dokument za preuzimanje Teksasa, pa nema potrebe za secesijom. Teksas je nezavisan.“

[restrictedarea]

 

OSAMOSTALJIVANJE TEKSASA Teksas ima veliku ekonomsku moć, energetski je nezavisan – poseduje izvorišta prirodnog gasa, nafte i kolektore s vodom. U Teksasu je najveći broj ljudi koji legalno poseduju oružje, a zakoni su prema njima posebno blagonakloni. Pre pobune protiv misteriozne i opasne vojne vežbe, teksaska vlada je donela akt kojim se traži povraćaj teksaskih milijardu dolara u zlatnim polugama, deponovanih u Njujorškom federalnom trezoru posle  objavljivanja ove odluke, teksaskoj vladi su se obratili vlasnici kapitala iz celog sveta s ponudom za deponovanje zlata. Njujorška banka je – očigledno – počela da gubi poverenje klijenata, zbog sistema deponovanja koji nije dovoljno transparentan, kao i zbog sve ugroženije pozicije novca. Vlada Teksasa garantuje zaštitu zlata svojih ulagača od samovolje Saveznih organa, koji su tokom krize 1933. konfiskovali sve poluge u „državnom interesu“. Građani će na ovaj način moći u potpunosti da zaobiđu papirni novac, obavljajući platni promet u srebru i zlatu, što ne bi bilo moguće u slučaju da zlato drže u bankarskim trezorima, pogotovo što se izlažu riziku bankrota banke.

Iz pokušaja da se uvede „potpuno novi koncept, koji će neminovno izazvati konflikt sa Saveznom vladom“ postaje jasno da federalci na čelu s Obamom Štitom od žada uzvraćaju udarac neprijatelju.

I dok se u staroj kovnici novca kuju srebrni i zlatni novčići, kao zamena za federalni novac bez pokrića, bankari zabrinuto prate razvoj događaja koji bi mogao uticati na promenu odnosa prema novcu na globalnom nivou. Koraci koje preduzimaju protiv Teksasa sve su drastičniji, a smena suše i poplava ukazuje da dolazi do konačnog obračuna. Vojna vežba „na neprijateljskoj teritoriji“, kako je označen poligon – Teksas govori u prilog ovom scenariju.

Upozorenje je stiglo u maju 2015, upotrebom „nekonvencionalnog“ oružja na sopstvenoj teritoriji. Veštački izazvane poplave dovele su do katastrofalnih posledica: prelivanje vode preko brana dovelo je do uništavanja čitavih naselja, puteva i infrastrukture. Na stotine goveda je stradalo nošeno bujicom, poljoprivredno zemljište potopljeno a stanovništvo dovedeno u stanje šoka – proverena doktrina za ovladavanje ljudskim potencijalom, što stoji u radnom nazivu vežbe „Master the Human Domain“ – ovladati ljudskim faktorom.

 

UPOTREBA KLIMATSKOG ORUŽJA Od vijetnamske premijere proizvodnje uragana – za račun američke okupatorske vojne sile – do Teksasa prošlo je nekoliko decenija. Usavršavanje ovog oružja započelo je i u sopstvenom dvorištu, nad „neprijateljskim“ stanovništvom SAD.

Analitičar, novinar i pisac Stefan Kejl pozivajući se na izveštaje nezavisnih meteorologa sa SQ Alert, skreće pažnju na „koincidencije“ koje prate JadeHelm vežbu. Analizom satelitskih snimaka uočava se neprirodno kretanje mase oblaka, pokrenutih nakon žestokog višednevnog zaprašivanja kamtrejlsima. „Mi znamo da je ispitivanje efekta ovog oružja primenjeno na Teksasu, čije stanovništvo se tretira kao ‚neprijateljsko okruženje‘. Nema razloga da u ovoj imitaciji građanskog rata, vojska ne upotrebi sva raspoloživa ,nekonvencionalna‘ oružja, uključujući HAARP i geoinženjering. „Kejl zaključuje da će  građani ‒ pokrenuti na akciju radi spasavanja od poplava – nesvesno odigrati ključnu ulogu u vežbi čiji je cilj, između ostalog, i praćenje reakcija populacije na katastrofu izazvanu “nekonvencionalnim oružjem”.

I istraživač Majkl Tomas tvrdi da su milenijumske poplave u Teksasu „krajnje neuobičajena pojava“, optužujući meteorologe angažovane u medijima glavnog toka za besramno prećutkivanje istine. Sem brojnih stručnih analiza nezavisnih meteorologa o neprirodnom obliku i ponašanju oluje na putu kroz Teksas, primećena je i laičkom oku prepoznatljiva  karakteristika geoinženjeringom manipulisanih oblaka, koji su održavali nepromenjenu strukturu tokom nekoliko dana. Stručnjaci podsećaju na promenljivost i relativnu kratkotrajnost  prirodnih meteoroloških fenomena, dok je – u ovom slučaju – neuobičajena dinamika i geometrija održavana danima. Intenzitet padavina bi u normalnim uslovima morao da se menja, uz povremeni potpuni prestanak, ali je u ovom slučaju “sistem oluje funkcionisao kao dobro konstruisana pokretna traka, prenoseći ogromne količine vode iz zaliva, južno od Teksasa kroz čitavu zemlju.“

Tomas podseća da svako može biti meta klimatskog oružja, na bilo kojoj tački Zemljine kugle. „Kontrolisani mediji upadljivo potcenjuju ovu opasnost, dok se pred našim očima odvija strategija šoka i strahopoštovanja, namenjena specifičnoj publici. Svako ko sumnja u ozbiljnost geoinženjering operacije modifikacije klime, mogao bi da pogleda šta se dešavalo sa Midltijan branom u južnom Dalasu, kad je počela da popušta pod pritiskom nadošle vode.“

Poruka vlastima Ostina, Hjustona i Dalasa glasi: Ovako prolaze oni koji odbijaju pravila Agende 21. Oni klimatskim oružjem ne žele da uplaše običnog čoveka, zato što im ne odgovara nekontrolisani haos, ali je proizvodnja dovoljno upečatljive drame način da se skrene pažnja javnosti. Šokantni detalji i strašne posledice njihovog dela nikada neće biti izneti u javnost. S tim će biti upoznate samo vlade napadnutih država.“

Kejl tvrdi da su Amerikanci u velikoj opasnosti od planova sopstvene Vlade, upozoravajući i na akciju oduzimanja oružja: „Oni neće ostati na oduzimanju oružja, već će preduzeti mere da fizički eliminišu sve koji oružjem barataju. Ne zaboravimo na GPS koordinate uzete od svih vlasnika oružja širom Amerike.“  Teksašani su se ogrešili i o ovaj Obamin kodeks, pa ne čudi što ih Rotšild posmatra, uz pomoć satelita, kamera, dronova…  Aktivisti  poručujući da će se – sve dok sedimo i gledamo TV – stvari odvijati po njihovom planu.

Napad na bezbednost Teksasa izveden je i pomoću Obaminog imigracionog zakona, kojim je omogućen stampedo ilegalnih doseljenika u Teksas, uz nagoveštaj da bi – uz pomoć još jedne operacije pod lažnom zastavom – u građanske nemire bio uključen ISIS. Majdanizacija Teksasa je započela „spontanim“ sukobom dve grupe bajkera, s nekoliko mrtvih i pojačanim policijskim nadzorom.

Jedna od najuticajnijih ličnosti u američkim političkim krugovima,  Dženet Napolitano, predviđa da će se uskoro dogoditi neka katastrofa, s obzirom na 500 dana klimatskog haosa. U supermarketima prodaju pribor za preživljavanje u slučaju katastrofe, a deo njihovog satanističkog projekta je namera da nas uskoro obaveste o svojim planovima.

[/restrictedarea]

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *