НИС финансира проjекте у 10 општина и градова у Србиjи

Kомпаниjа НИС и 10 општина и градова у Србиjи потписали су данас у Новом Саду споразум о стратешкоj сарадњи за наставак улагања у развиjање локалних заjедница кроз програм “Заjедници заjедно”, коjи се реализуjе седму годину заредом.

Уговор са НИС-ом потписали су представници Новог Сада, Зрењанина, Панчева, Ниша, Kикинде, Kањиже, Новог Бечеjа, Житишта, Србобрана и Чачка.

За финасирање тих проjеката НИС ће у овоj години издвоjити више од 90 милиона динара.
“Без обзира на пад цене нафте и ревизиjу нашег буџета, средства за програм ‘Заjедници заjедно’ и програм образовања младих талената ‘Eнергиjа знања’ биће финансирана како jе раниjе предвиђено, односно, неће бити смањења средстава за те програме”, рекао jе генерални директор НИС-а Kирил Kравченко.

По његовим речима, средстава за финансирање проjекта локалних заjедница и програма за образовање младих талената “увек ће бити”.

Kравченко jе додао и да ће, уколико дође до неког смањења средстава, то бити у области спорта.
Циљ града Новог Сада jе да своjим суграђанима створи боље услове за живот, пре свега преко jавно комуналних предузећа, али jе напоменуо да jе граду у том погледу потребна и помоћ, рекао jе градоначелник Новог Сада Mилош Вучевић.
“Лидер на пољу пружања те помоћи свакако jе НИС. Свесни смо проблема коjе на тржишту нафте има та компаниjа и захвални смо jоj на помоћи коjу jе претходних, али и ове године пружала, а надам се да ће тако бити и убудуће”, рекао jе Вучевић.

Сарадња НИС-а и Новог Сада на проjекту “Заjедници заjедно” траjе већ пет година, а за то време НИС jе у том граду финансирао укупно 60 проjеката.

Градоначелник Чачка Воjислав Илић рекао jе да сарадња на овом проjекту између града на чиjем jе челу и компаниjе НИС траjе две године и да jе у том периоду реализовано 11 проjекта.
“Проjекат ‘Заjедници заjедно’, али и остале корпоративне делатности доказ су друштвено одговорног пословања НИС-а. Kао израз захвалности за све што jе та компаниjа учинила у Чачку град jе директору НИС-а Kирилу Kравченко доделио захвалницу”, рекао jе Илић, коjи jе ту захвалицу овом приликом уручио директору НИС-а.

Програм “Заjеднице заjедно” реализуjе се од 2009. године и до сада jе финансирано 600 проjеката у коjе jе НИС уложио скоро 800 милиона динара.

O избору проjеката коjи ће бити финансирани одлучуjе комисиjа коjу чине представници НИС-а, локалних самоуправа и угледне личности из локалних заjедница.

Jавни конкурс за приjаве проjеката за програм “Заjеднице заjедно” за 2015. траjе од 5. до 26. фебруара, а сва удружења грађана и друге установе из ових 10 локалних заjедница и града Београда, коjи се програму придружио прошле године, моћи ће да конкуришу са проjектима из области спорта, културе, заштите животне средине, науке и помоћи социjално угроженим групама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *