NIS finansira projekte u 10 opština i gradova u Srbiji

Kompanija NIS i 10 opština i gradova u Srbiji potpisali su danas u Novom Sadu sporazum o strateškoj saradnji za nastavak ulaganja u razvijanje lokalnih zajednica kroz program “Zajednici zajedno”, koji se realizuje sedmu godinu zaredom.

Ugovor sa NIS-om potpisali su predstavnici Novog Sada, Zrenjanina, Pančeva, Niša, Kikinde, Kanjiže, Novog Bečeja, Žitišta, Srbobrana i Čačka.

Za finasiranje tih projekata NIS će u ovoj godini izdvojiti više od 90 miliona dinara.
“Bez obzira na pad cene nafte i reviziju našeg budžeta, sredstva za program ‘Zajednici zajedno’ i program obrazovanja mladih talenata ‘Energija znanja’ biće finansirana kako je ranije predviđeno, odnosno, neće biti smanjenja sredstava za te programe”, rekao je generalni direktor NIS-a Kiril Kravčenko.

Po njegovim rečima, sredstava za finansiranje projekta lokalnih zajednica i programa za obrazovanje mladih talenata “uvek će biti”.

Kravčenko je dodao i da će, ukoliko dođe do nekog smanjenja sredstava, to biti u oblasti sporta.
Cilj grada Novog Sada je da svojim sugrađanima stvori bolje uslove za život, pre svega preko javno komunalnih preduzeća, ali je napomenuo da je gradu u tom pogledu potrebna i pomoć, rekao je gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević.
“Lider na polju pružanja te pomoći svakako je NIS. Svesni smo problema koje na tržištu nafte ima ta kompanija i zahvalni smo joj na pomoći koju je prethodnih, ali i ove godine pružala, a nadam se da će tako biti i ubuduće”, rekao je Vučević.

Saradnja NIS-a i Novog Sada na projektu “Zajednici zajedno” traje već pet godina, a za to vreme NIS je u tom gradu finansirao ukupno 60 projekata.

Gradonačelnik Čačka Vojislav Ilić rekao je da saradnja na ovom projektu između grada na čijem je čelu i kompanije NIS traje dve godine i da je u tom periodu realizovano 11 projekta.
“Projekat ‘Zajednici zajedno’, ali i ostale korporativne delatnosti dokaz su društveno odgovornog poslovanja NIS-a. Kao izraz zahvalnosti za sve što je ta kompanija učinila u Čačku grad je direktoru NIS-a Kirilu Kravčenko dodelio zahvalnicu”, rekao je Ilić, koji je tu zahvalicu ovom prilikom uručio direktoru NIS-a.

Program “Zajednice zajedno” realizuje se od 2009. godine i do sada je finansirano 600 projekata u koje je NIS uložio skoro 800 miliona dinara.

O izboru projekata koji će biti finansirani odlučuje komisija koju čine predstavnici NIS-a, lokalnih samouprava i ugledne ličnosti iz lokalnih zajednica.

Javni konkurs za prijave projekata za program “Zajednice zajedno” za 2015. traje od 5. do 26. februara, a sva udruženja građana i druge ustanove iz ovih 10 lokalnih zajednica i grada Beograda, koji se programu pridružio prošle godine, moći će da konkurišu sa projektima iz oblasti sporta, kulture, zaštite životne sredine, nauke i pomoći socijalno ugroženim grupama.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *