Сведок: За обарање Боинга 777 је одговоран украјински јуришни авион

Малезијски Боинг 777 у близини Доњецка срушио је украјински јуришни авион Су-25, изјавио је за лист „Комсомољскаја правда“ војник који је служио у ваздухопловној бази у Дњепропетровску и видео како су тог дана авиони наоружани ракетама полетали ка зони антитерористичке операције у Доњецкој области.

„У другој половини дана (17. јула), један сат пре обарања Боинга подигнута су у ваздух три јуришна авиона. Тачног се времена не сећам. Један од авиона је имао такве ракете (класе „ваздух-ваздух“). То је био Су-25,“ изјавио је сведок чије име издање држи у тајности.

У базу се вратио само авион са ракетама „ваздух-ваздух“, остала два су била оборена. Авион се вратио без ракета, а пилот, капетан Владислав Волошин, како каже сведок, „био је веома уплашен“.

„Био је уплашен, неадекватан. Могао је од страха или у жељи да се освети да испали ракете у „Боинг“. „Могло је да му се учини да се ради о војном авиону“, каже сведок.

Сам Волошин је после слетања изговорио само једно: „Погрешан авион“. Касније је на питање о Боингу одговорио да се авион нашао у погрешно време на погрешном месту.

Саговорник издања не одбацује могућност да се пилоту учинило да је Боинг ратни авиони. „То су велике раздаљине, могао је да не види добро о каквом се авиону ради, а ракете имају домет од 10 километара“.

http://serbian.ruvr.ru/news/2014_12_23/Svedok-Za-obaranje-Boinga-777-je-odgovoran-ukrajinski-jurishni-avion-2475/

Један коментар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *