Радови на насипима биће завршени до краjа марта

Директор Jавног предузећа “Србиjаводе” Горан Пузовић, оценио jе данас, да ће до краjа марта наредне године, бити завршени радови на санациjи насипа и других обjеката из система заштите од поплава у Србиjи, коjи су оштећени у поплавама ове године.

Реч jе о инвестициjи од 1,3 милиjарде динара, обjаснио jе Пузовић данас новинарима у Ћуприjи, на обали реке Раванице коjа се уређуjе средствима Републике Aлжир.
“Улазимо у зимски период и максимално користимо лепо време, и надамо се да ћмо до марта месеца завршити послове 99 до сто одсто”, рекао jе Пузовић.

“Неки радови у каменитим пределима ће траjати дуже али сви други ће бити завршени у марту. Рок за те камените радове jе 15. маjа”, рекао jе Пузовић.

Oн jе напоменуо да су радови, везани за реку Kолубару код Ваљева, дошли до ниво да се насип не руши а сада га враћамо у стање коjе jе река имала пре 15 маjа.
“У принципу то су нови одбрамбени насипии, али постоjе неке локациjе на коjима смо морали да надоградимо систем, и повећма степен безбеднодсти”, рекао jе он.

Пузовић jе додао да jе “превенствена улога да насипе доведемо у стање какви су били пре, поплава”.
“Србиjаводе” тренутно раде на 92 локациjе од 150 коjе су у њиховоj надлежности, а на коjима jе током маjских поплава дошло до оштцехења насипа и других обвjеката из системна заштите од полава”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *