Radovi na nasipima biće završeni do kraja marta

Direktor Javnog preduzeća “Srbijavode” Goran Puzović, ocenio je danas, da će do kraja marta naredne godine, biti završeni radovi na sanaciji nasipa i drugih objekata iz sistema zaštite od poplava u Srbiji, koji su oštećeni u poplavama ove godine.

Reč je o investiciji od 1,3 milijarde dinara, objasnio je Puzović danas novinarima u Ćupriji, na obali reke Ravanice koja se uređuje sredstvima Republike Alžir.
“Ulazimo u zimski period i maksimalno koristimo lepo vreme, i nadamo se da ćmo do marta meseca završiti poslove 99 do sto odsto”, rekao je Puzović.

“Neki radovi u kamenitim predelima će trajati duže ali svi drugi će biti završeni u martu. Rok za te kamenite radove je 15. maja”, rekao je Puzović.

On je napomenuo da su radovi, vezani za reku Kolubaru kod Valjeva, došli do nivo da se nasip ne ruši a sada ga vraćamo u stanje koje je reka imala pre 15 maja.
“U principu to su novi odbrambeni nasipii, ali postoje neke lokacije na kojima smo morali da nadogradimo sistem, i povećma stepen bezbednodsti”, rekao je on.

Puzović je dodao da je “prevenstvena uloga da nasipe dovedemo u stanje kakvi su bili pre, poplava”.
“Srbijavode” trenutno rade na 92 lokacije od 150 koje su u njihovoj nadležnosti, a na kojima je tokom majskih poplava došlo do oštcehenja nasipa i drugih obvjekata iz sistemna zaštite od polava”.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *