Ебола – застрашујући пројекат

Пише Мара Кнежевић Керн

Док медији „главног тока“ – синхронизовано − подижу тензију око епидемије   еболе, све је мање људи спремно да поверује у званичну верзију догађаја

Тиха ебола, иза сцене, носи многе тајне на чијем откривању ради армија трагача, сакупљајући недостајуће коцкице застрашујућег пројекта, а његови аутори нестрпљиво чекају повољан тренутак да га обелодане.

ЕКОЛОГ СУДЊЕГ ДАНА Хилари Вајт је 2006. објавила сведочење Фореста Мимса, руководиоца Секције за науку и екологију у Тексаској академији наука, са детаљима везаним за 109. затворену седницу Академије. Овај познати писац, уредник Citizen Scientist магазина, одлучио је да обелодани еугеничку агенду  др Ерика  Пјанке, угледног еволуционог еколога, који себе назива „Doomsday“ екологом (еколог Судњег дана). Када је Пјанка стао за говорницу, једна особа је пришла камерману наложивши му да искључи камеру, тако да је ово излагање остало у најужем кругу. Захваљујући Форесту Мимсу, јавност је сазнала детаље Пјанкине теорије о неопходности елиминације 90 одсто становника Планете, „уколико желимо да спасемо природно окружење“. После аплауза, научник је наговестио могућност да се уместо „неефикасних метода као што су ратови, глад и АИДС, приступи употреби биолошког оружја“, напоменувши да би ебола била идеално, ефикасно и јефтино решење. На крају излагања, Пјанка је, „смртно озбиљан“, рекао да јавност још није спремна да чује његове ставове, додавши, уз смех, да би требало да „стерилишемо све људе на свету“. На питање из публике да ли је с неким поделио своје мишљење, одговорио je да је „разговарао са преобраћенима“. Том приликом је поновио став да „човек није ништа вреднији од бактерије“.

Неколико насумице одабраних цитата указује на димензије еугеничког лудила и неопходност да препознамо такав рукопис у свакој глобалној трагедији.

Бил Гејтс је на Тед току (Ted Talk) изјавио: „На свету данас живи 6,8 милиона људи. Ускоро ће бити 9 милиона. Уколико урадимо заиста добру ствар са вакцинама, здравственом заштитом, услугама за бригу о репродукцији (Reproductive Health Services) можемо смањити број људи за 10 или 15 процената.

Принц Филип, војвода од Единбурга, изјављује да би „у случају да је реинкарнација могућа, волео да се на Земљи појави као вирус који би смањио број људи“.

Теодор Рузвелт: „Друштво нема интересa да дозволи дегенерисанима да се репродукују.“

Хенри Кисинџер: „Депопулација би морала бити највиши приоритет америчке спољне политике према трећем свету.“

Тед Тарнер: „Идеално би било смањити популацију на 250 до 300 милиона; смањење за 95 одсто у односу на данашњи ниво било би идеално.“

[restrictedarea]

 

ЕУГЕНИЧКА АГЕНДА Томас Фергусон (Стејт департмент): „Популација је политички проблем, чим се отме контроли, потребно је да власт интервенише не презајући ни од фашистичких метода. Наш програм у Ел Салвадору није био успешан, а да би стварно смањили популацију, морамо да гурнемо што више мушкараца у рат и стерилишемо што више жена. Још бржи начин је изгладњивање или болест.“

Александар Кинг и Бертранд Шнајдер, у књизи Прва глобална револуција, цитирају делове  стратегије Римског клуба из 1991: „У потрази за новим непријатељем који ће нас ујединити, дошли смо на идеју да уз помоћ претњи загађењем, глобалним загревањем, нестанком воде, глађу и слично можемо да постигнемо циљ. Али означавањем ових опасности за заједничког непријатеља упали смо у замку, прогласивши симптоме за узроке. С обзиром на то да су све те опасности  проузроковали људи својим деловањем… прави непријатељ је само човечанство.“

Паул Ерлих у Популационој бомби наговештава озбиљнији третман оболелог човечанства: „Канцер је неконтролисано размножавање ћелија; експлозија популације је неконтролисано размножавање људи… Морамо преусмерити наше напоре са третмана симптома на одсецање тумора. Операција захтева бројне бруталне и бездушне методе.“

После оваквих, јавно изнесених еугеничких теорија, није могуће не поставити питање ко стоји иза бездушних и бруталних метода за елиминацију афричког становништва. Познато је да је лабораторију за експерименте с еболом у Кенеми финансирао Сорош, а уз његово име „из кутије искаче“ неизбежни Бил Гејтс. После рушења авиона над Украјином и погибије Глена Томаса, медијског координатора при СЗО, истина о томе шта се догодило са вирусом и због чега је лабораторија после проглашавања епидемије затворена, још увек неће изаћи на светло дана. Глен Томас је много знао, а у последње време је покушао да укључи медије у планове СЗО везане за контроверзну лабораторију. Не постоје докази да је Томас са научним тимом страдао у режираној авионској несрећи, али ова хипотеза отвара многа питања, укључујући експерименте научника из лабораторије Тулан универзитета где су се производиле лажне дијагнозе, на основу којих су здрави проглашавани болесним како би их наговорили да прихвате третман који је проузроковао појаву еболе.

ЕБОЛА ПА ВОЈНА ОКУПАЦИЈА Обамина помоћ угроженом подручју у војсци и наоружању потврђује тврдње афричких извештача да је болест под називом ебола убачена у Западну Африку како би се омогућио неометан улаз трупа на тло Нигерије, Либерије и Сијера Леонеа. Појединачан војни упад у ове земље био би исувише очигледан, па се посегло за овим вирусом.

Сијера Леоне је највећи испоручилац дијаманата. Већ неколико месеци рудари штрајкују због нељудских услова у рудницима, што је навело савремене робовласнике да примене проверену методу: војна окупација праћена принудним радом. Недостајао је само повод.

И нафтом богата Нигерија је постала мета напада биолошким оружјем, а масовни протести против Црвеног крста, осумњиченог за ширење епидемије уз помоћ вакцина, били су згодан повод за убацивање 3 000 страних војника, са званичном улогом „обезбеђивања услова за вакцинацију и карантин“. Пљачком нигеријске нафте биће плаћени трошкови окупације.

Убацивање заражених еболом у Америку представља још један стратешки маневар ради ширења панике, спровођења присилне вакцинације и укључивања у машину остатка света, што се у потпуности уклапа у депопулациону агенду.

Извештај Керолин Кон о Инвеститорској конференцији у Лондону, посвећеној Сијера Леонеу (2009) представља још једну коцкицу у мозаику, с обзиром да је том приликом  најављен „економски бум“ ове сиромашне земље. Поред ВБ, значајна средства за помоћ режиму Ернеста Короме уложио је и билионер Сорош, изјавивши да му „добробит Сијера Леонеа лежи на срцу“. Кад се узме у обзир да Сорош има блиске пословне контакте са профашистичком украјинском владом, умешаном у рушење авиона у којем је био и Глен Томас, суочавамо се са застрашујућим сценаријом изведеним најављеним бруталним и бездушним методама.

Глен Томас је у априлу 2014. упозоравао на могући ебола напад, док је 2009. тврдио да су птичји и свињски грип „пандемија под лажном заставом“. Он је изјавио да су  вакцине против АИДС-а биолошко оружје, а његова погибија би могла да представља упозорење слично оном послатом Пољској (авионска несрећа изнад Смоленска) како би се казнила пољска влада због одбијања да објави пандемију свињског грипа.

ПРЕТЊА КАРАНТИНОМ Док председник Обама дели лекције остатку света, апелујући на „озбиљнији“ приступ еболи, на америчком тлу се превентиве своде на претње карантином. Искусни здравствени радник са дугогодишњим стажом на инфективном одељењу клинике у Мејну, Еби Норман, износи запањујуће детаље о непознавању основних правила заштите међу медицинским особљем: „Незамисливо је да медицинска сестра у Даласу није имала никакву заштиту, док је пацијент Томас Данкан повраћао у њеном присуству. Она је изјавила да у болници уопште није постојао протокол за приступ оболелима од еболе, нити је набављена заштитна опрема.“

Појава Томаса Данкана са узнемирујућим симптомима еболе (25. септембра) није узнемирила особље клинике у Тексасу. С обзиром на то да се радило о сиромашном црнцу без социјалног осигурања, особље га је послало кући да породица брине о њему. Кад се неколико дана касније вратио с погоршаним стањем, смештен је у собу где је умро без икакве неге. Неколико дана касније, оболела је и медицинска сестра која је незаштићена била у контакту с пацијентом.

Репортер из Далас морнинг њуза кренуо је у део града где је становао оболели Данкан. Открио је да у насељу живе људи из разних крајева света, који лоше знају језик, а већина није ни чула за еболу. С обзиром да им нико од здравствених радника није рекао како да се понашају, у стану преминулог су затекли породицу, која још није уклонила постељину, док су се деца безбрижно играла.

ЛЕК ЈЕ ВИТАМИН Ц Норманова оптужује амерички здравствени систем за издају – како пацијената тако и медицинских радника – тврдећи да се ради о недостатку културе здравствене заштите и занемаривању превентиве, уз забрињавајући изостанак сарадње између лекара, сестара и пацијената.

Недостатак компетенције не спречава америчке лекаре да се арогантно односе према локалним здравственим радницима, о чему говори либеријски лекар, др Габријел Логан. Он на свом одељењу третира оболеле према сопственом протоколу, користећи алтернативне лекове као што су витамин Ц и колоидно сребро. У карантину-стационару, отвореном у августу, постиже стопу излечења од 86 одсто. Амерички лекари из мисије су га спречавали у раду, тврдећи да таква терапија није ефикасна, иако су сами били беспомоћни пред еболом.

Нигерија је показала завидан ниво координације медицинског особља и државе, тако да је, уз пажљиво праћење ситуације, пријављено само 20 случајева где се сумња на еболу, што је, с обзиром на популацију од 174 милиона становника, занемарљиво. У помоћ Африци је пристигла и екипа од 150 кубанских лекара, чије присуство улива поверење заплашеном становништву.

Нана Кваме из Гане тврди да је Црвени крст унео болест у четири земље, преносећи га инјекцијама и медикаментима, због чега су „примитивни“ становници Либерије и Нигерије  насилно протерали „крсташе“. Људи знају да је Гејтсова полио вакцина изазвала парализу или смрт 47 000 људи, па је  наговештај присилне вакцинације изазвао панику. С обзиром да влада САД поседује патент на ебола вирус, нико на свету нема право да њиме експериментише у циљу тражења лека, а оног тренутка кад пацијент оболи, постаје власништво Била Гејтса.

Еми Гудман је у емисији посвећеној еболи цитирала духовит натпис објављен у Руанди: „Најбоља вакцина против еболе је избацити 50 белих људи из земље.“

[/restrictedarea]

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *