Путин: Војна интервенција у Славјанску је злочин против народа

Кијевске власти су војном операцијом на југоистоку Украјине започеле казнену операцију против сопственог народа, изјавио је председник Русије Владимир Путин за време пленарне седнице првог Форума независних регионалних и локалних медија у Санкт Петербургу.

Осим тога, те акције кијевских власти ће проузроковати многе последице у односима са Москвом, додао је Путин.

Власти Кијева и поред потписаног женевског споразума не разоружавају већ легализују радикале, изјавио је у четвртак председник Русије Владимир Путин на медијском форуму Сверуског народног фронта у Санкт Петербургу.

Русија је учествовала у сусрету у Женеви, где је договорено да се морају разоружати људи са обе стране, да се морају ослободити административна здања, подсетио је Путин.

Али ни екстремистички покрет „Десни сектор“, ни друге радикалне организације нису разоружане, нико у Кијеву ништа не ослобађа, нагласио је Путин.

„Циљ мора бити дијалог између свих становника земље, где год живели“ – рекао је Путин.

Општа мобилизација у Доњецку

Присталице федерализације у Доњецку су позвале своје истомишљенике на општу мобилизацију поводом војних акција кијевских власти у Славјанску, рекао је шеф комитета за односе са медијима такозване Доњецке народне републике Александара Хрјаков.

Јутрос су кијевске власти „започеле војну агресију против народа Донбаса“, каже Хрјаков. Активиста је додао да ће позив за мобилизацију бити упућен и становницима других градова Доњецке области.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *