Drang nach Osten!

Милорад Вучелић, главни уредник

Нема бољег лека за лечење критичке настројености према данашњој власти СНС-а од гледања преноса заседања Народне скупштине. Када чујете и видите посланике ДС-а како без икакве гриже савести, без имало стида и срама поводом злодела и непочинстaва која су током свих ових година, а посебно од 2008. до 2012, учинили,  можете се уверити да су одиста више него заслужили да буду оптужени за систематско уништавање народа и државе. То можда и не може бити названо геноцидом, јер није познато да је неко са толико системске прецизности, крађе и пљачке, и са толико страсти и мржње уништавао свој, а не неки други народ. Тај рад жутог картела против Србије тек очекује своју дефиницију. Посебно због тога што је жути картел у посао систематског уништавања своје земље позивао у помоћ стране агресоре које, да чињенице буду још горе, накнадно оправдава и даје им покриће и алиби.

У том смислу се посебно истакао Божидар Ђелић илити Војвода од Меридијан банке, један од кључних идеолошких и оперативних извршилаца горепоменутог системског уништавања, који се са теткиног кауча безочно домогао суме од преко десет милиона евра. Демонстрирајући потпуно одсуство било какве одговорности, уз прегршт најгорих лажи, помешаних са неквалификованошћу, фалсификатима и лажима, те најприземнијом демагогијом, Ђелић је, у пискавом и комичном врхунцу свог јавног наступа, окривио две парламентарне странке, и њихове доскорашње лидере. Приговорио им је да су искључиво они „проузроковали“ санкције и бомбардовање Србије. Уместо да то изговори са неке друге, а не из посланичке клупе, он је поново демонстрирао, а у име ДС-а, решеност да заштити оне под чијом је он контролом, а који су брутално и фактички разарали нашу државу и  економију. И не само да их заштити, него и да им се захвали.

Поводом овог догађаја неодољиво нам се намеће једно поређење Ђелића, и не само њега, са Срећком Шојићем, познатим јунаком телевизијске серије „Бела лађа“ Синише  Павића. Као потврду ове специфичне сличности, наводимо део епизоде из те серије у којој је лако препознати дотичног Ђелића, али уз напомену да у Ђелићевом наступу нема ни трунке Шојићевог шарма, иако има нечега што личи на наступ евнуха кикиресца или кус-петлића.

Ето како Ђелић, то јест Шојић, позива енглеског амбасадора на своју славу.

Шојић: И ја би ‘тео, ако постоји нека могућност да у моју кућу буде гост његова екселенција. А биће угошћен.

Амбасадор: I don’t  understand.

Aташе: А чему је његова екселенција заслужила таква част?

Шојић: А па ми памтимо… Како наш народ каже памти па врати.

Аташе: А шта ви памтите?

Ђелић: Добро се с добро враћа.

Аташе: Па шта ми да вам враћамо?

Шојић: А ви… не, не… но, но, но… Немате ви шта да враћате… ништа…Ми, ми памтимо и враћамо… Ви немате ништа да радите… Ви само имате да будете угошћени онако…

Аташе: Које добро памтите, мистер Ђелик?

Ђелић: Па рецимо залагање његове егзиселенције да нас не гађају на Велики петак с бомбе.

Аташе: Шта?

Ђелић: Па у оно несрећно време, далеко било не повратило се (показује крст од прстију) пу, пу, пу, померите се с места. Његова егзиселенција се залагала да нас не гађају на први дан Ускрса, на Велики петак, да се направи нека паузица у бомбардовање. Па онда да се болнице гађају с већу пажњу. И да се гађају само недељом кад је тамо само дежурни лекар, и када је пацијената мање него у ове друге дане… И да нас не запрашују са тај осиромашћени уранијум него само с обогаћени, а то се не заборавља.

[restrictedarea]

# # # # #

Британски посланик у Европском парламенту Најџел Фараџ је пре готово четири године, говорећи о Европској унији, казао: „Пре 60 година добили смо гвоздену завесу, а сада добијамо гвоздену песницу“. Колико је био у праву, свако се може уверити гледајући шта се последњих дана дешава у Украјини. Тим догађањима посвећена је и насловна страна и централна тема овог броја „Печата“.

Указујући на суштину дешавања у Украјини, Никола Врзић, у овом броју „Печата“, чита и цитира основну поруку украјинске збиље Србији: „Процес приступања Европској унији није добровољан процес. Уосталом, да процес јесте добровољан, па не би Европска унија подстицала демонстрације зарад замењивања власти која неће да потпише споразум, влашћу која би тај споразум потписала“.

Ко је загледан у право лице ЕУ, не може да на њему не види поновно успостављање усташке државе у њеној новој чланици, Хрватској. Немогуће је пренебрегнути савезништво Брисела са обновљеним фашистичким покретима у Украјини – ради рушења актуелне власти. Модели „наранџасте“ револуције временом показују своје паклено лице огња у којем горе територије држава кандидата. Тако је већ са Србијом а то је могући сценарио и у Украјини. Пођеш у ЕУ цео, а стигнеш пред њена врата обогаљен за део државне територије. А нове муке тек следе.

Сваки покушај, свака могућност да се напусти ЕУ пут без алтернативе оштро се кажњава па ако треба и свргавањем с власти. Над Србијом се надвила иста опасност. У два претходна броја наша централна тема била је посвећена изградњи „Јужног тока“ и била је насловљена као „Битка за ‚Јужни ток‘“. Ако је ико помислио да је реч о добијеној бици или добијеном рату и да смо поменутом интонацијом претерали, љуто се преварио. Битка и те како траје, што се управо могло видети по реакцији Европске комисије која је закључила да су енергетски споразум Русије и Србије и изградња „Јужног тока“ „у супротности са законима ЕУ“, те да се морају раскинути и „испреговарати испочетка“. Министарка Зорана Михајловић је тим поводом рекла да би, у случају покушаја ревизије споразума о „Јужном току“, „пала српска влада“.

ЕУ је поново замахнула својом гвозденом песницом. Не упуштајући се у неке нијансе и модификације, закључујемо да све поменуто упућује да је овде реч о новом походу на Исток. Или тачније речено – походу на Русију.

Drang nach Osten!

[/restrictedarea]

6 коментара

 1. Истине ради треба рећи да је српско друштво уништио ДОС, жути картел и ге17-урс….То јесте геносид над предузеима и друштву.
  Резултати говоре о погубној владавини жутих стручњака, ојадише народ и буџет, обогатише се на народној муци, нико не одговара и ЈОШ КРИТИКУЈУ!?
  То јесте геноцид.

  Али и нови режим цинцулира већ годину дана и нешто више, потребне су одлучне мере, неконвенционалне , или нам следи тотална пропаст.
  Надам се да је део полтике о Космету и Еу део те како су раније најављивали “милошевске политике”( по мени то је илузија, услови су савим другачији) и видећемо како ће се све завршити, ЕуРОПСКИ начин владавине је састављен од уцена, фолирања и циничне подршке преко леђа Србије. Нема нама среће са ЕУ.
  Треба се окренути ЕАУнији, ОДБК, БРИКСУ, сарађивати на велико са великим пријатељима, који не уцењују КИНА, РУСИЈА и сви други који су коректни и не отимају свету Земљу.

  Остаје велика мистерија, после силних тешких деценија, па и векова под којима смо изложени свакојаким притисцима и нападима,дакле питам се какав нам је психолошки профил, има ли наде да се морално и духовно обновимо, ..трезвено су о нама говорили Арчибалд, па разни песници, књижевници Дис,Домановић…..
  Кључна ствар је да се проникне у н наше дубинске психолошке замке,разједињеност, нашу сујету па и злобу( “нека цркне моја крава али ПРВО комшијина”) “кочнице” које нас блокирају да се ујединимо, да напредујемо. Ко то буде открио од наших научника психолога, и дао предлог како исправити нашу душевну “криву дрину” , итд то ће бити тачка од које ће МОЖДА кренути обнова друштва.
  Иначе, у толиком смо економском, друштвеном пропадању, толико изумиру наша села, изумиремо ми, да је то страхота, и сви ћуте, ништа не предузимају…

 2. Srpsko društvo iliti “elita” poslije strašnog rata i gubitaka 1914-1918., postaje grobar vlastitih inetresa i naroda ulazeći u zajedncu južnoslovenskih naroda /?/ 1918.godina.
  Umjesto da se stvori zajednica života, odlazi se u zajednicu samoponištenja i uništenja, nastavak sljedi 11941 – 1945., život pod vlašću najvećeg sina svih naroda i narodnosti kada se bespoštedno ubija građanska klasa i samosvjeni dio naroda, od pobjedničkog postaje poraženi, onaj koji je izgubio rat, uništava se svako narodno dostojanstvo.
  Zatim sljedi podjela prostora /granice su tu da spajaju, pogodite ko je to rekao ?, i kome se tako nešto moglo prodati!?/, da bi sve to potvrdio, kad je osjetio odlazak, donosi amandmane na Ustav 1974.
  Narod od predaka junaka i ratnika, postade stado ponizni beskičmenjaka koji više ne zna ko je i kome pripada.
  Zatim na vlast dolazi čovjek koji je samo htio nastaviti gdje je stao njegov ideološki tata i još više “tata” supruge, kojima je bitna borba za svjetsku radničku klasu ali ne i interesi naroda koji im je dozvolio da ga uzjašu.
  Na kraju, ove tužne balade, nesvjstan da svjetom vladaju krimi tipovi a ne pravda, sa narodom Krajine odigra ruski rulet da bi i sam doživio istu sudbinu.
  Vlast poslije njega preuzima /nametnuta i plaćena/ kvazi “elita” lopova i bijedni tipova koji državu dovode do potopa !?
  A narod i dalje gleda farmu, i još jače druka za krimi marionete..

  • Tzv.Socijalisticka Republika Srbija,vestacka tvorevina i nametnuta Srbima,sa dve pokrajine…imala je u svome grbu dva termina,1804 i 1941.g.
   Dakle,ako ne SRPSKA DRZAVA,a ono SRPSKA DRZAVOTVORNA IDEJA,je rodjena 1804 godine,i UMRLA ili NESTALA ,ili ukinuta ili zabranjena srbima…1941.godine.
   To su komunisti sasvim lepo stavili na grb te novoosnovane SOCIJALISTICKE,internacionalisticke,drzave.

   Isto tako,grb SFRJ,ili FNRJ…je do brionskog Plenuma ili svakako do sredine sezdesetih…imao PET BUKTINJA…
   a od tada ima SEST…
   SVE I UVEK NA STETU SRPSKOG NARODA I SRPSKE DRZAVE.

 3. Gospodine Vucelicu to da su nas zutaci zavili u crno znamo i sami, osecamo to al mi nije jasno sto ih ovi ne hapse kad je sve jasno ko dan?????????

 4. Preveliki je to teret za Djerlica i zute i DOS.Nisu samo oni krivi.Pa kad ostanemo bez teksta kazemo.Zato smo se borili.Istorija nije zabelezila niti ce zabeleziti da neko sam rusi svoju vlast,makar formalnu i daje je nekom drugom u ruke.Sta se od tih kojima su vlast UGURALI u ruke moglo ocekivati.Dzaba je bilo govoriti.Oni vele .Sasmo da ga smaknemo pa nek bude gore.Smakli su ga .Sad je gore.Tu leka vise nema.A i ovui danas ,vladajuci,hocu nove izboire.Znaci jo jedna faza u devastaciji Srbske drzave i drustva je zavrsena.Za nova dela trebaju neki novi.I tako da kraja……….

 5. Čestitke Vučeli,za verni opis Đelića,ma da može biti teži i gori.Zastrašujuće je što je,ovaj narod dozvolio da ga vara jedna glupa neznalica,lopuža,bezvredna kreatura od čoveka.Tu spada”pametni”Boris sa kompletnim DS-om,G-17,LDP,praznoglavi Čeda,pametan samo za vlastitu korist.Sve sluge zapada.Svi sede u”narodnoj”skupštini,laju jedni na druge,pozivaju se na narod,koji ih navodno birao,a biraju se mimo volje bilo čije,otimajući se za važne resore.Svi znamo,gde su nam greške,ali šta činiti?Da je narod pametan,pa da niko ne izađe ni na čiji skup,na izbore,ni jedan čovek.Partije daju radna mesta,pomažu da,bez srednje škole dobiju fakultetsku diplomu,što nemaju pamet i znanje nije važno.Zamislite,koji su to karakteri,koliko je ,takvima stalo do svoje zemlje,do napuštenih sela,gde možda ima samo po jedan đak,do povećanog nataliteta.Znači,postali smo samoživi,sebični,uskogrudi.Kako se to može bar ublažiti.Paradoksalno,idemo u crkvu,vrše se krštenja,opela,a ne ljubimo bližnjeg svog,zar nismo mi licemeri?Crkva nema snage da pokrene narod,da se usprotivi uljezima-nečoveku.Nema snažne,jake ličnosti da nas razdrma,otrezni,da nam kaže,da nije u redu,da srpski narod uništi u korenu,belosvetski šljam.I,tako gravitiramo između zla i dobra,bliži zlu,svojom indiferentnošću,još potpomažemo,da brže dođe.Da hoće SANU,Koštunica,Crkva,čestiti,pametni ljudi,staviti se u službu naroda,pokrenuti ovu uspavanost.Ovi hapse Miškovića,ali…samo lažu,lažu.Luna.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *