Напредњачки рођендан

Фото СНС

Скупом у препуној Комбанк арени Српска напредна странка прославила је овог понедељка пет година постојања и показала да се налази на врхунцу моћи. Арена је, наиме, била испуњена – процене броја окупљених варирају између 20 и чак 40 хиљада људи – уз још неколико хиљада присталица СНС-а за које унутар Арене није било места. Био је то политички скуп какав, што се броја окупљених тиче, Србија задуго није видела, а СНС је тако демонстрирала и сву уиграност партијске машинерије која – како се Србија ближи (не)најављеним ванредним парламентарним изборима – противницима тренутно највеће партије у Србији не оставља превише простора за наду у успех…
Улазак Србије у Европску унију био је једна од основних (политичких) порука упућених с рођенданске прославе СНС-а. „Наш циљ је“, рекао је председник Српске напредне странке Александар Вучић, „да Србија 2020. постане пуноправни члан Европске уније и ми ћемо тај циљ да остваримо. И када ми то кажемо, за разлику од неких других, ми то и остваримо.“ Што се осталих циљева СНС-а тиче, према Вучићу, ту су и „кључна три циља – економија, економија и економија. Напредак и оздрављење српске привреде. Стварање привредног амбијента, довођење инвеститора и нова радна места… Наша је обавеза да повећамо и фискалну дисциплину. Створићемо стабилан темељ за развој предузетништва, без тога нема правде, нема напретка и будућности… Поједноставићемо процедуре за добијање дозвола, припрема се закон који ће подржати оснивање канцеларије за брзе одговоре.“
Осврћући се на период у коме је оснивана Српска напредна странка, Вучић је рекао: „Ми смо пре пет година поставили себи тежак задатак. Тада нисмо били свесни где ће нас пут одвести, али делили смо веру и одлучност. Знали смо да су Србији потребне промене. Заједно смо успели да народу вратимо поверење. Говорили смо грађанима истину у лице, ма колико нас то коштало. Када сам пре пет година говорио где ћемо бити, многи од вас ми нису веровали. СНС је рођена из потребе Србије да преживи, нисмо се окупили да славимо.“
Пре актуелног председника СНС-а, Арени се обратио оснивач и први председник странке, актуелни председник Србије Томислав Николић: „Ко је први рекао ‚кога нема, без њега се може‘ – није знао за вас и мене. Ја не бих могао без вас као што отац не може без деце. У мојим сте мислима, моја брига и зебња, радост и љубав, без вас бих био усамљен као бор на камену.“ Уз наглашене похвале на рачун свог наследника на челу партије, Николић је упозорио: „Успех не треба да вас уљуљка, не дозволите себи да се опустите. Данашњи успех сутра мора да буде још већи. Сада треба радити још више, да грађани живе боље, ухватити се укоштац с проблемима и наћи решење. Ако нећете ви, нема ко. Увек се преиспитујте. Упоређујте се само с бољима. Не упадајте у замку своје сопствене величине. Поносан сам на све вас, на Александра Вучића који води Србију напред, упркос шибању ветрова са свих страна. Ветрова оних који су уништили Србију, ветрова који су ушли у све поре, па и у неке овде међу вама. Али неће нас поколебати.“

6 коментара

 1. Da se ne zaboravi, Milosevic je takve skupove organizovao na uscu, pa bi sta bi… Ima i onih koji se sa ovima znaju i kada su isli u izlizanim cipelama.

 2. U vezi izvinjenja “svim njegovim ljudima… preko 20 000…”
  Nepotrebna su patetična izvinjenja. Možda je mnogo zanimljivija cifra koliko je sve to koštalo, ko je to platio, čijim parama, koliko ih je zbog toga ostalo gladno. Do najsitnijeg detalja.
  Pa onda odgovor na pravo pitanje
  Zašto kao bubašvabe u mračnoj areni? Zašto ne na otvorenom? Bez poziva, besplatnih prevoza, bez sendviča… bez prisile, da se suoči sa većinom koja misli drugačije. Da otrpi zvižduke, da javno otrpi bes gomile i da pitanja čita sa transparenata. Zašto nije na K i M da okupi tamo 20000?
  SNS je definitivno propao ovim pozorišnim skupom.
  Ako moje reagovanje prođe na redu je internrt koordinator SNSa.
  Molim, ne pritiskajte crveni dugmad sa palcem na dole već mi odogorite na ovih nekoliko jednostavnih pitanja. Ne zanimaju me priče o rejtingu.

 3. Postojali su organizatori koji su dobili po petsto dinara za svakog dovucenog sa ulice.

 4. Zamenom teza nam je uvaljen faličan model demokratije.
  Niko, niko na političkoj sceni ne može da kaže drugo mišljenje osim dozvoljenog, tako da se oko iste ideje tuku raznolika braća.
  onda onaj koji skupi više batinaša pobeđuje.
  ali u cara trajana kozije uši, arogancija ignorancije uvek propusti ponekoga koji govori istinu.

 5. Moje komšije, penzosi, su dobili po hiljadarku. Bus ih je odvezao i dovezao, sa sve balonima i cvećem… Otužno, da odvratnije i nije moglo da bude… Pitao sam ih, koliko im je Sloba svojevremeno plaćao, kad su i njemu išli na režirano poklonjenje… samo su spustili glavu i ćutke mi okrenuli leđa. Sada me izbegavaju… Ne marim, gadim se takvih idolopoklonika… Pitam se samo, kakav će izgovor da nađu, kada “račun” koji nam je ova novokomponovana oligarhija napravila, stigne na “naplatu”?

 6. Čudo, čitam plaćali penzosima, RUŽNO ZVUČI TO PENZOSI, a meni niko nije ponudio. I ja bih za manje išla da vidim prestonicu, dobijem
  sendvič, a nije me ni Sloba plaćao, a išla bih i džabe, kad sad vidim ovu ludu kuću, eh, Sloba, Sloba, Sloba počivao u miru….
  Prevarili ga za izbore i doveli, ma znate već šta i koga, da se ne ponavljam,a sad? I dalje ga spominju, a bio je za ove misaona imenica.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *