Aнтиглобалисти за српско КиМ

Пише Невенка Стојчевић

У Београду одржана трибина о потреби уједињења против савременог  глобалистичког поретка

У јуну ове године више патриотских и студентских организација из Италије, Чешке, Француске, Шпаније, Белгије, Холандије, Грчке и Финске формирало је Европски фронт солидарности са Косовом са циљем организовања хуманитарне помоћи Србима на Косову и Метохији. Представници Европског фонда из Чешке и Италије су, на трибини одржаној у просторијама Општине Стари град, пред многобројном публиком говорили о потреби уједињења против глобалистичког поретка.
Патрик Фондрех из Чешке је навео је да чешки и српски народ имају пријатељске односе који датирају још од средњег века, времена чешког краља Карла IV који је гајио наглашено пријатељство према цару Душану и да солидарност два народа кроз историју поткрепљују догађаји, од стварања Мале Антанте до 1968. када су Срби масовно протестовали због окупације Чешке.
Он је са жаљењем констатовао да су чешке власти то пријатељство прекинуле 1999. када је тадашњи премијер и данашњи председник Милош Земан подржао НАТО агресију на СРЈ.
„Али без обзира на јаку пропаганду Запада чешки народ је био против бомбардовања. Многи не знају да су се тада десетине Чеха пријавиле да дођу у Србију и да буду живи људски штит заједно са Србима у Београду. Онда је наша власт нажалост урадила још један сраман акт, и 21. маја 2008. године признала независност. Тада су Чеси организовали потписивање петиција. Подржало их је хиљаде људи. Фондрех је подсетио на речи руског нобеловца Александра Солжењицина да је Америка бомбардовањем Југославије требало да покаже осталим земљама да морају да је слушају.
„Јер глобалистичке елите воде пропаганду против свих држава које желе да остану суверене и хоће да их покоре па у тим земљама створају вештачке револуције. Циљ глобалистичких елита је да људима отму и униште националну културу, религију, традицију и осећање да припадају некој средини, неком народу и да им отму смисао живота, и констатовао: „Већина људи у Чешкој више не осећа никакав национални понос и не поштује традиционалне вредности. Многи националисти у Чешкој чак не могу да износе јавно своје мишљење и ставове јер их њихово окружење осуђује“, навео је Фондрех. займ срочно без отказов и проверок займ денег до зарплатывзять займ на карту срочно без отказаонлайн займ за 5 минут

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *