Antiglobalisti za srpsko KiM

Piše Nevenka Stojčević

U Beogradu održana tribina o potrebi ujedinjenja protiv savremenog  globalističkog poretka

U junu ove godine više patriotskih i studentskih organizacija iz Italije, Češke, Francuske, Španije, Belgije, Holandije, Grčke i Finske formiralo je Evropski front solidarnosti sa Kosovom sa ciljem organizovanja humanitarne pomoći Srbima na Kosovu i Metohiji. Predstavnici Evropskog fonda iz Češke i Italije su, na tribini održanoj u prostorijama Opštine Stari grad, pred mnogobrojnom publikom govorili o potrebi ujedinjenja protiv globalističkog poretka.
Patrik Fondreh iz Češke je naveo je da češki i srpski narod imaju prijateljske odnose koji datiraju još od srednjeg veka, vremena češkog kralja Karla IV koji je gajio naglašeno prijateljstvo prema caru Dušanu i da solidarnost dva naroda kroz istoriju potkrepljuju događaji, od stvaranja Male Antante do 1968. kada su Srbi masovno protestovali zbog okupacije Češke.
On je sa žaljenjem konstatovao da su češke vlasti to prijateljstvo prekinule 1999. kada je tadašnji premijer i današnji predsednik Miloš Zeman podržao NATO agresiju na SRJ.
„Ali bez obzira na jaku propagandu Zapada češki narod je bio protiv bombardovanja. Mnogi ne znaju da su se tada desetine Čeha prijavile da dođu u Srbiju i da budu živi ljudski štit zajedno sa Srbima u Beogradu. Onda je naša vlast nažalost uradila još jedan sraman akt, i 21. maja 2008. godine priznala nezavisnost. Tada su Česi organizovali potpisivanje peticija. Podržalo ih je hiljade ljudi. Fondreh je podsetio na reči ruskog nobelovca Aleksandra Solženjicina da je Amerika bombardovanjem Jugoslavije trebalo da pokaže ostalim zemljama da moraju da je slušaju.
„Jer globalističke elite vode propagandu protiv svih država koje žele da ostanu suverene i hoće da ih pokore pa u tim zemljama stvoraju veštačke revolucije. Cilj globalističkih elita je da ljudima otmu i unište nacionalnu kulturu, religiju, tradiciju i osećanje da pripadaju nekoj sredini, nekom narodu i da im otmu smisao života, i konstatovao: „Većina ljudi u Češkoj više ne oseća nikakav nacionalni ponos i ne poštuje tradicionalne vrednosti. Mnogi nacionalisti u Češkoj čak ne mogu da iznose javno svoje mišljenje i stavove jer ih njihovo okruženje osuđuje“, naveo je Fondreh. zaйm sročno bez otkazov i proverok zaйm deneg do zarplatыvzяtь zaйm na kartu sročno bez otkazaonlaйn zaйm za 5 minut

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *