ДСС: За Паjтићеву оставку и ванредне републичке изборе

ЗРEЊAНИН – Демократска странка Србиjе сматра да воjвођанских премиjер Боjан Паjтић треба да поднесе оставку jер води покраjину на неприхватљив начин, а да уместо реконструкциjе републичке владе треба расписати ванредне изборе.

Председник Извршног одбора ДСС Mилован Mилошевић рекао jе да та странка захтева расписивање ванредних републичких избора, као и да наjављена реконструкциjа Владе Србиjе неће донети побољшање у животима грађана.

Oн jе навео на конференциjи за новинаре и да разлоге за расписивање избора треба тражити у политици Владе према Kосову и Mетохиjи, али и све лошиjоj економскоj ситуациjи, саопштио jе покраjински одбор ДCC.

Mилошевић jе рекао и да се ДCC залаже да Паjтић поднесе оставку, jер jе начин на коjи води Владу Воjводине неприхватљив, наводи се у саопштењу.
“Политика коjу Паjтрић води постаjе отворено сепаратистичка, док са друге стране новац грађана троши без икакве контроле”, рекао jе он, изразивши наду да ће неко након 12 година испитати трошење новца од стране покраjинских секретариjата.

3 коментара

  1. Treba organizovati vanredne izbore NA SVIM NIVOIMA,
    Republika,Pokrajina i Grad Beograd,i za Predsednika Republike Srbije.
    I to zajedno sa Kosovskim izborima,na jesen.
    Zbog vanrednog stanja u zemlji,treba ZABRANITI PREDIZBORNE KOALICIJE,da se vidi KO JE KO…a ne da sa hipotetickim
    procentima,odlucuju u ime cele Srbije.
    Svima dati jednake uslove za kampanju.
    ZABRANITI DZIPOVE,SLEPERE,NAOCARE,POKLONE,SAMO MITING I MEDIJI.
    Ovu inicijativu treba dosledno i uporno sprovesti u praksu,po cenu generalnog strajka i drugih oblika borbe.
    “Rekonstrukcija” vlade pokazuje da ce ova vlada i vlast,ubuduce sebe promovisati BEZ IZBORA,jer ce se rotirati i rotirati…
    “Nova Vlada”,kako kazu,krajem jula…A IZBORA NEMA???Sta je to?

  2. али, са `споразумом` и `послушањем` према ЕУ, СНС је ослабио свој `потенцијал` у АПВ и – `продужио` политички живот Пајтићу, кога `држи` подршка, бар једног бирократе из Брисела, а и `шире` ?!

  3. Тада гос, из ДССа био вам је добар када сте Николића скинули са председничког положаја у скупштини Србије.Да требају нови избопри тоје тачно , само се грађани питају за кога да гласају
    Они и ови су преварили бираче а ви у свом надмудривању постали сте досадни ненудите ништа конкретно даби вас народ осетио као
    снагу која ће Србију избавити из овог политичког блата кији сте и
    замутили.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *