DSS: Za Pajtićevu ostavku i vanredne republičke izbore

ZRENJANIN – Demokratska stranka Srbije smatra da vojvođanskih premijer Bojan Pajtić treba da podnese ostavku jer vodi pokrajinu na neprihvatljiv način, a da umesto rekonstrukcije republičke vlade treba raspisati vanredne izbore.

Predsednik Izvršnog odbora DSS Milovan Milošević rekao je da ta stranka zahteva raspisivanje vanrednih republičkih izbora, kao i da najavljena rekonstrukcija Vlade Srbije neće doneti poboljšanje u životima građana.

On je naveo na konferenciji za novinare i da razloge za raspisivanje izbora treba tražiti u politici Vlade prema Kosovu i Metohiji, ali i sve lošijoj ekonomskoj situaciji, saopštio je pokrajinski odbor DCC.

Milošević je rekao i da se DCC zalaže da Pajtić podnese ostavku, jer je način na koji vodi Vladu Vojvodine neprihvatljiv, navodi se u saopštenju.
“Politika koju Pajtrić vodi postaje otvoreno separatistička, dok sa druge strane novac građana troši bez ikakve kontrole”, rekao je on, izrazivši nadu da će neko nakon 12 godina ispitati trošenje novca od strane pokrajinskih sekretarijata.

3 komentara

  1. Treba organizovati vanredne izbore NA SVIM NIVOIMA,
    Republika,Pokrajina i Grad Beograd,i za Predsednika Republike Srbije.
    I to zajedno sa Kosovskim izborima,na jesen.
    Zbog vanrednog stanja u zemlji,treba ZABRANITI PREDIZBORNE KOALICIJE,da se vidi KO JE KO…a ne da sa hipotetickim
    procentima,odlucuju u ime cele Srbije.
    Svima dati jednake uslove za kampanju.
    ZABRANITI DZIPOVE,SLEPERE,NAOCARE,POKLONE,SAMO MITING I MEDIJI.
    Ovu inicijativu treba dosledno i uporno sprovesti u praksu,po cenu generalnog strajka i drugih oblika borbe.
    “Rekonstrukcija” vlade pokazuje da ce ova vlada i vlast,ubuduce sebe promovisati BEZ IZBORA,jer ce se rotirati i rotirati…
    “Nova Vlada”,kako kazu,krajem jula…A IZBORA NEMA???Sta je to?

  2. ali, sa `sporazumom` i `poslušanjem` prema EU, SNS je oslabio svoj `potencijal` u APV i – `produžio` politički život Pajtiću, koga `drži` podrška, bar jednog birokrate iz Brisela, a i `šire` ?!

  3. Tada gos, iz DSSa bio vam je dobar kada ste Nikolića skinuli sa predsedničkog položaja u skupštini Srbije.Da trebaju novi izbopri toje tačno , samo se građani pitaju za koga da glasaju
    Oni i ovi su prevarili birače a vi u svom nadmudrivanju postali ste dosadni nenudite ništa konkretno dabi vas narod osetio kao
    snagu koja će Srbiju izbaviti iz ovog političkog blata kiji ste i
    zamutili.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *