НИС-ова битка за бебе

Менаџмент НИС-а, али и велики број запослених у овој компанији подржао је акцију донирања медицинских апарата и помоћи породилиштима широм Србије

Припрема и слање празничних честитки пословним партнерима део је политике сваке боље котиране компаније. Али, тек најбоља може се одрећи пуког формализма и одшкринути врата стварног живота. То је учинио НИС, доневши одлуку да уместо за трошкове припреме и слања празничних честитки пословним партнерима, издвоји новац за учешће у акцији Фонда Б92 чији је циљ опремање свих породилишта у Србији неопходном медицинском опремом.

ОД СУБОТИЦЕ ДО ПРЕШЕВА
Одлука је донета крајем прошле године, а убрзо затим, иницијативи менаџмента прикључио се велики број запослених НИС-а из целе земље. Поред уређаја донираних болницама, у пакетима НИС-а почели су да стижу добровољни прилози у новцу, одећи и опреми за бебе. За свега неколико месеци прикупљено је готово пет милиона динара, а болнице од Суботице и Смедеревске паланке, Параћина, Мајданпека, Петровца на Млави, Врања, Сурдулице и Прешева добиле су нове ЦТГ апарате.

Обезбеђено је 24 ЦТГ апарата који се користе за надгледање рада бебиног срца за 18 здравствених установа, у чак 16 градова широм Србије. Приликом посете Кикинди у оквиру које је НИС донирао ЦТГ апарат Општој болници, директор ове установе др Милан Митрић је објаснио да се ЦТГ апарати користе за надгледање рада бебиног срца у периоду позне трудноће и током самог порођаја, и да су од огромне помоћи при утврђивању евентуалних ризика који настају по бебино здравље.

„У том смислу, ова донација ће знатно допринети труду наших лекара да у сваком тренутку обезбеде најбољу могућу негу бебама и њиховим мамама“, рекао је Митрић.

ЗАЈЕДНО ЗА БЕБЕ
Но, НИС-ов караван који путује кроз Србију, сем апарата за породилишта носи и пакете намењене самим породиљама које бар за прво време неће морати да брину о платненим пеленама, пеленама за једнократну употребу, пешкирима, бенкицама, бодијима, капама, чарапама, флашицама за храну, влажним марамицама, јекодермима и осталим неопходним стварима потребним за негу беба.

Кирил Кравченко, генерални директор НИС-а објаснио је да је стратегија НИС-а да буде друштвено одговорна компанија у свакој локалној заједници у којој остварује бизнис.

„На ову акцију смо посебно поносни. Прво, јер наш прилог значи помоћ бољој здравственој нези у породилиштима у Србији, што је посебно важно ако се зна да на младима свет остаје. Друго, зато што су наши запослени показали велику солидарност и филантропију, будући да је свако од њих учествовао онолико колико је могао како би помогао онима којима је помоћ неопходна“, рекао је Кравченко.

На реду су Врање и Суботица. Следе други градови, они утонули у таму невеселе финансијске ситуације чија породилишта чекају на нове, неопходне уређаје. У сваком од тих породилишта куцају нова срца. Има ли лепше честитке?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *